“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Хрупкава туршия от чорбаджийски чушки и моркови

Таня от блога Вкусното ми Хоби със Страст и Любов приготви чудни чорбаджийски чушлета, овкусени с марината за туршии Пикант фикс

about 6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Хрупкава туршия от чорбаджийски чушки и моркови

Продукти:

2,5 кг чорбаджийски чушки
1 кг млади моркови
3 бр. чесън (глава)
1 бр. копър (връзка)
300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
150 г захар
1,75 л. вода
пак. Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Измийте и почистете зеленчуците. Подредете ги плътно по дължина в стерилизирани буркани. Във всеки буркан поставете по 1 или най-много 2 скилидки чесън и стръкчета копър.

2

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс в удобна тенджера с вода, оцет и захар. Поставете на котлона и сварете за няколко минути. След като сварите маринатата, подправете на вкус, ако е необходимо, като добавите допълнително оцет или захар.

3

Изсипете сместа в бурканите върху зеленчуците и ги затворете плътно с капачки. Обърнете бурканите с капачките надолу за известно време. Съхранявайте туршията в тъмно и хладно помощение.

4

Последвайте Таня от кулинарния блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов.