Донъти с пудинг пълнеж

Да си доставим пълно щастие с нашето десертно предложение с пухкав ванилов крем

10 - 12 броя (донът)

Лесно 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Донъти с пудинг пълнеж

За донътите:

14 г суха мая Dr.Oetker
250 мл прясно мляко (топло, не горещо)
100 г захар
550 г пшенично брашно
0,5 ч.л. сол
2 бр. яйца (големи)
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
100 г краве масло (разтопено и охладено)

За пълнежа:

750 мл прясно мляко
150 г захар
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия

Допълнително:

600 мл олио (за пържене)
5 - 6 пак. захар с канела Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

За донътите

Смесете топлото мляко, сухата мая, 2 с.л. от захарта и 2 с.л. от брашното в купичка. Разбъркайте и оставете маята да се активира за около 10 мин. В дълбока купа изсипете брашното, солта и останалата захар.

Прибавете маята, яйцата и ванилията. Разбъркайте до хомогенна смес. Бъркайте с приставката за тесто на миксера или месете на ръка. Тестото трябва да е меко и еластично преди да добавите маслото.

Започнете да прибавяте маслото на части, докато цялото не се поеме от тестото. Оставете тестото да втаса в купа, намазана леко с олио. Покрийте съда с прозрачно фолио и го приберете в хладилник за една нощ или 4-5 ч.

След като тестото е втасало и утроило обема си, го разделете на части от по 70 г. Оформете всяка част на топка, а след това леко притиснете в длани, за да я сплескате.

Подредете ги върху хартия за печене и ги покрийте с прозрачно фолио, за да не изсъхват. Оставете да втасат за още около 40-60 мин. След като донътите са втасали повторно, изсипете олиото за пържене в касерола с дебело дъно и сложете на котлон на умерен огън, докато се нагорещи.

Пържете всеки донът по около 1-2 мин от всяка страна до златисто. Препоръчваме ви да не пържите по повече от два донъта едновременно, защото температурата на олиото ще спадне, а и се раздуват много по време на пържене. 

Изсипете канелената захар в купичка. След като изпържите всеки донът, веднага овалвате в нея. Оставете да изстинат напълно върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина след пърженето.

2

За пълнежа

В касерола с дебело дъно изсипете млякото, сместа за пудинг и захарта и варете на умерен огън 5 мин при непрекъснато бъркане. След сгъстяване, изсипете в купа и покрийте плътно с прозрачно фолио (то трябва да допира сместа плътно).

Оставете да изстине, а след това разбийте с миксер за около 30 секунди. Когато поничките и пудингът са изстинали напълно, изсипете крема в пош с дълъг накрайник и напълнете донътите.

3

Последвайте Елица Сърбева и нейния блог Cake and Pancake за още апетитни рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: