за рецептата Донъти с пудинг пълнеж
14 г | суха мая Dr.Oetker |
250 мл | прясно мляко (топло, не горещо) |
100 г | захар |
550 г | пшенично брашно |
0,5 ч.л. | сол |
2 бр. | яйца (големи) |
1 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
100 г | краве масло (разтопено и охладено) |
750 мл | прясно мляко |
150 г | захар |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
600 мл | олио (за пържене) |
5 - 6 пак. | захар с канела Dr.Oetker |
Смесете топлото мляко, сухата мая, 2 с.л. от захарта и 2 с.л. от брашното в купичка. Разбъркайте и оставете маята да се активира за около 10 мин. В дълбока купа изсипете брашното, солта и останалата захар.
Прибавете маята, яйцата и ванилията. Разбъркайте до хомогенна смес. Бъркайте с приставката за тесто на миксера или месете на ръка. Тестото трябва да е меко и еластично преди да добавите маслото.
Започнете да прибавяте маслото на части, докато цялото не се поеме от тестото. Оставете тестото да втаса в купа, намазана леко с олио. Покрийте съда с прозрачно фолио и го приберете в хладилник за една нощ или 4-5 ч.
След като тестото е втасало и утроило обема си, го разделете на части от по 70 г. Оформете всяка част на топка, а след това леко притиснете в длани, за да я сплескате.
Подредете ги върху хартия за печене и ги покрийте с прозрачно фолио, за да не изсъхват. Оставете да втасат за още около 40-60 мин. След като донътите са втасали повторно, изсипете олиото за пържене в касерола с дебело дъно и сложете на котлон на умерен огън, докато се нагорещи.
Пържете всеки донът по около 1-2 мин от всяка страна до златисто. Препоръчваме ви да не пържите по повече от два донъта едновременно, защото температурата на олиото ще спадне, а и се раздуват много по време на пържене.
Изсипете канелената захар в купичка. След като изпържите всеки донът, веднага овалвате в нея. Оставете да изстинат напълно върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина след пърженето.
В касерола с дебело дъно изсипете млякото, сместа за пудинг и захарта и варете на умерен огън 5 мин при непрекъснато бъркане. След сгъстяване, изсипете в купа и покрийте плътно с прозрачно фолио (то трябва да допира сместа плътно).
Оставете да изстине, а след това разбийте с миксер за около 30 секунди. Когато поничките и пудингът са изстинали напълно, изсипете крема в пош с дълъг накрайник и напълнете донътите.
Последвайте Елица Сърбева и нейния блог Cake and Pancake за още апетитни рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: