Детска парти торта

Сладка изненада за малчуганите

about 10 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Детска парти торта

Пандишпаново тесто:

3 бр. яйца
90 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
90 г пшенично брашно

Смес за пандишпанови топчета:

4 бр. жълтъци
25 г пудра захар
4 бр. белтъка
25 г захар
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
55 г пшенично брашно

Крем:

100 г млечен шоколад
80 г краве масло
0,5 ампула есенция ванилия Dr.Oetker

Пълнеж:

2 бр. белтъка
about 4 ч.л. захар
1 пак. желатин Dr.Oetker
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
100 г бял шоколад
100 г млечен шоколад
250 мл сметана (течна)

Украса:

200 г фин марципан Dr.Oetker (червен)
about 10 г пудра захар
about 1 ч.л. вода
about 0,5 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
about 10 г бял шоколад
about 10 г фин марципан Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте яйцата, захарта и ванилената захар на крем с миксер (7 мин.) и разбъркайте с пресятото брашно. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене тава с диаметър около 28 cm. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200 °С около 12 минути. Веднага след изпичане извадете и обърнете пандишпановия блат върху поръсена със захар кухненска хартия. Намажете хартията, с която сте го пекли, със студена вода и внимателно я отлепете. Изрежете окръжност с диаметър около 24 cm и поставете около нея пръстен/ринг за торта. Натрошете останалата част от блата.

2

Крем

Разтопете на водна баня шоколада и го объркайте с маслото и ½ ампула есенция ром. Слепете изпечените топчета с получената смес и ги оставете да изстинат.

3

Смес за пандишпанови топчета

Разбийте жълтъците и пудрата захар на крем. Отделно разбийте белтъците, захарта и пудинга на твърд сняг. Внимателно смесете белтъците с жълтия крем и добавете с леко разбъркване брашното. Напълнете получената маса в шприц или в полиетиленово пликче с отрязано ъгълче и в застлана с хартия за печене тава (при нужда тави) оформете 60 малки топчета (диаметър 3 cm) на известно разстояние едно от друго. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200°С около 15 минути.

4

Пълнеж

На водна баня при висока температура разбийте белтъците със захарта след това извадете съда от водната баня и доразбийте на твърд сняг. Накиснете желатина в 3 с.л. вода, разтворете го на водна баня, прибавете есенцията ром и разбъркайте в белтъчната смес. Разделете сместа на две и към всяка част добавете 125ml сметана и съответно белия и млечния шоколад. Намажете блата с по-малко от всеки крем и загладете.

От топчетата отделете 6 бр. за главички. Останалите подредете във формата. Редувайки двата пълнежа намажете и загладете повърхността, запълнете празнините между топчетата и оставете за 2 часа в хладилник.

5

Украса

За да оформите главичките, разточете марципана като правоъгълник с дебелина 3 mm, от него отрежете 6 квадрата (10 x 10 cm) и ги намажете леко с вода.Увийте около топчетата, изрежете излишния марципан и загладете получените окръжности - главички.

Оформете и залепете малки марципанени нослета и устни и със заострен прибор оформете отворите им. С помощта на малко разтопени бял и черен шоколад и смес от пудра захар и вода „нарисувайте" върху главите коса и очи.

Когато сте готови с украсата на главите, внимателно извадете тортата от формата. Поръсете я отгоре и отстрани с пандишпановите трохи и поставете главичките. От останалия марципан оформете елементи по желание и довършете украсата.

Съхранявайте тортата в хладилник до нейното консумиране.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: