Бутер кифлички с ягодово сладко

Супер вкусна и лесна идея за приготвяне на бърза закуска

10 кифлички (/сладки)

Лесно 10 Minutes

Рецептата за бутер кифлички е чудесна и много вкусна идея за приготвяне на бърза закуска за цялото семейство в делник или празник. Да внесем свежест и добро настроение още от самото начало на деня с тези лесни за приготвяне ароматни кифлички 🍓

Съставки

Съставки

за рецептата  Бутер кифлички с ягодово сладко

За сладкото от ягоди:

1 кг ягоди
100 мл вода
250 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

За баничките:

1 пак. многолистно тесто (бутер)
8 с.л. сладко ягодово сладко
1 бр. жълтъци
1 ч.л. прясно мляко за намазване на кифличките преди печене
1 малко пудра захар за поръсване преди сервиране

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Измийте и стерилизирайте 4 бурканчета с вместимост 200-250 мл. Поставете ягодите в удобен съд за варене, прибавете водата и захарта. Сварете плодовете, докато омекнат и течността започне да се сгъстява.Махнете от котлона.

Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес. Разбъркайте добре и варете още 4-5 мин на тих огън.

Махнете сладкото от котлона и го изсипете още топло в бурканчетата. Затворете добре с винтови капачки. Може да се консумира ведната, след като изстине напълно

2

Приготвяне на кифличките

Включете фурната да загрява на 190°С. Разтворете бутер тестото върху работния плот. Нарежете го на 8 квадрата. Разточете ги внимателно в правоъгълна форма върху леко набрашнена повърхност. Нарежете всяко парче до половината на ленти по дължина.
Поставете една ч.л. от сладкото и го разпределете добре на другата половина от тестото.


Навийте на руло откъм сладкото и оформете като кифличка. Поставете така оформените кифлички върху тава, постлана с хартия за печене. Намажете кифличките с разбития жълтък с прясно мляко и печете за 30-35 мин, докато станат златисто-кафяви. Поръсете кифличките с пудра захар и ги сервирайте, докато са още топли.

Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов - Кулинарна фотография. Последвайте я за още оригинални и вкусни десерти и в профилите ѝ в Instagram и Facebook

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: