Flag

Бързи солени гевречета

10 парчета (/парченца)
Леснa
40
Рецепта от блог Angellove`s Cooking
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
200 гбрашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
0,25 ч.л.сол едро смляна морска или хималайска
200 гкисело мляко
1 бр.белтъка
За поръсване, по избор
2 с.л.подправки Сусам, маково семе, ленено семе, чесън на прах, лук на прах, или подправка по избор
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Загрейте предварително фурната на 200°С или 180°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.

2

 Пресейте в голяма купа брашното, бакпулвера и солта.
Добавете киселото мляко  и разбъркайте добре с вилица или шпатула.
Изсипете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и размесете около 15 обръщания, или докато престане да лепне по ръцете.
Разделете на 4 равни топки и разточете всяка на фитил с дебелина около 2 см.
Съединете краищата, за да образувате геврече или оформете питка и оформете дупка в центъра, като леко разтегляте навън.

3

Намажете с разбит белтък,  поръсете със семена или подправки по избор и подредете в покритата с хартия за печене тава.
Печете в предварително загрята до на 200°С или 180°С с вентилатор фурна за 25 минути.

4

Оставете да изстинат най-малко 15 минути, ако желаете да разрежете и гарнирате.