“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бързи солени гевречета

Рецепта от блог Angellove`s Cooking

10 парчета (/парченца)

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бързи солени гевречета

Продукти:

200 г брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
0,25 ч.л. сол едро смляна морска или хималайска
200 г кисело мляко
1 бр. белтъка

За поръсване, по избор:

2 с.л. подправки Сусам, маково семе, ленено семе, чесън на прах, лук на прах, или подправка по избор

preparation

Приготвяне

1

Загрейте предварително фурната на 200°С или 180°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.

2

 Пресейте в голяма купа брашното, бакпулвера и солта.
Добавете киселото мляко  и разбъркайте добре с вилица или шпатула.
Изсипете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и размесете около 15 обръщания, или докато престане да лепне по ръцете.
Разделете на 4 равни топки и разточете всяка на фитил с дебелина около 2 см.
Съединете краищата, за да образувате геврече или оформете питка и оформете дупка в центъра, като леко разтегляте навън.

3

Намажете с разбит белтък,  поръсете със семена или подправки по избор и подредете в покритата с хартия за печене тава.
Печете в предварително загрята до на 200°С или 180°С с вентилатор фурна за 25 минути.

4

Оставете да изстинат най-малко 15 минути, ако желаете да разрежете и гарнирате.