за рецептата Боровинкова торта с ванилов крем
3 пак. | желатин Dr.Oetker |
750 мл | прясно мляко |
100 г | захар |
500 г | боровинки (пресни и замразени) |
400 г | сметана (сладкарска) |
2 пак. | Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker |
2 бр. | яйца |
50 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
60 г | пшенично брашно |
0,5 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
150 г | пшенично брашно |
100 г | краве масло |
50 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
2 с.л. | комфитюр от боровинки |
50 г | бадеми (филиран) |
20 г | пудра захар |
Пригответе желатина според указанията на опаковката. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но като добавите 750 мл мляко и 100 г захар. Прибавете желатина към топлия пудинг и разбъркайте добре. Изсипете пудинга в купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата с миксер на най-висока степен до получаване на пяна. Смесете захарта с ванилената захар. Разбърквайки добавете постепенно захарната смес в рамките на минута, след което разбивайте още две минути. Пресейте брашното с бакпулвер и разбийте в сместа на най-ниска степен. Поставете сместа в кръгла форма за печене, предварително застлана с хартия. Печете в средата на предварително загрята фурна, около 10 минути, на горен и долен нагревател, на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Отстранете ринга от формата за печене. Обърнете блата върху предварително покрита с хартия за печене метална решетка. Отстранете дъното на формата за печене и оставете блата да се охлади.
Почистете формата за печене и намазнете. Към брашното прибавете останалите съставки и разбъркайте с миксер първоначално на най-ниска степен, а след това на най-висока, докато тестото не започне да се рони. Разстелете сместа в кръгла форма за печене предварително застлана с хартия и я натиснете отгоре с помощта на лъжица. Печете в средата на предварително загрята фурна около 12 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.
Отстранете ринга от формата за печене и оставете твърдия блат да се охлади върху металната решетка. След това го поставете върху чиния за торта и го намажете с комфитюр от боровинки. Отстранете хартията за печене от пандишпановия блат и го поставете върху конфитюра. Поставете отново рингът от формата за печене.
Изчистете и измийте боровинките. Разбийте добре сметаната. Разбъркайте пудинга със сметаната. Добавете 300 г боровинки и намажете ваниловия крем върху пандишпановия блат. Останалите боровинки ги разпределете на разстояние 2 см от краищата върху крема. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.
Запечете бадемите в тиган без мазнина докато станат златисти. След това ги оставете в чиния, за да се охладят. Махнете ринга от тортата. Украсете с бадеми. Преди сервиране поръсете тортата с пудра захар.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: