Боровинкова торта с ванилов крем

Вкусен ванилов крем на два блата с боровинки и печени бадеми

12 парчета (/парченца)

Difficult 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Боровинкова торта с ванилов крем

форма за печене с ринг (Ø 26 cm):

Ванилов крем:

3 пак. желатин Dr.Oetker
750 мл прясно мляко
100 г захар
500 г боровинки (пресни и замразени)
400 г сметана (сладкарска)
2 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker

Пандишпаново тесто:

2 бр. яйца
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
60 г пшенично брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Тесто:

150 г пшенично брашно
100 г краве масло
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Намазване:

2 с.л. комфитюр от боровинки

Украса:

50 г филирани бадеми
20 г пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Пригответе желатина според указанията на опаковката. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но като добавите 750 мл мляко и 100 г захар. Прибавете желатина към топлия пудинг и разбъркайте добре. Изсипете пудинга в купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете да се охлади.

2

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата с миксер на най-висока степен до получаване на пяна. Смесете захарта с ванилената захар. Разбърквайки добавете постепенно захарната смес в рамките на минута, след което разбивайте още две минути. Пресейте брашното с бакпулвер и разбийте в сместа на най-ниска степен. Поставете сместа в кръгла форма за печене, предварително застлана с хартия. Печете в средата на предварително загрята фурна, около 10 минути, на горен и долен нагревател, на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Отстранете ринга от формата за печене. Обърнете блата върху предварително покрита с хартия за печене метална решетка. Отстранете дъното на формата за печене и оставете блата да се охлади.

3

Втори блат

Почистете формата за печене и намазнете. Към брашното прибавете останалите съставки и разбъркайте с миксер първоначално на най-ниска степен, а след това на най-висока, докато тестото не започне да се рони. Разстелете сместа в кръгла форма за печене предварително застлана с хартия и я натиснете отгоре с помощта на лъжица. Печете в средата на предварително загрята фурна около 12 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

4

Отстранете ринга от формата за печене и оставете твърдия блат да се охлади върху металната решетка. След това го поставете върху чиния за торта и го намажете с комфитюр от боровинки. Отстранете хартията за печене от пандишпановия блат и го поставете върху конфитюра. Поставете отново рингът от формата за печене.

5

Ванилов крем

Изчистете и измийте боровинките. Разбийте добре сметаната. Разбъркайте пудинга със сметаната. Добавете 300 г боровинки и намажете ваниловия крем върху пандишпановия блат. Останалите боровинки ги разпределете на разстояние 2 см от краищата върху крема. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.

6

Украса

Запечете бадемите в тиган без мазнина докато станат златисти. След това ги оставете в чиния, за да се охладят. Махнете ринга от тортата. Украсете с бадеми. Преди сервиране поръсете тортата с пудра захар.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: