Flag

Боровинков пай

14 парчета (/парченца)
Леснa
90
Комбинацията от фино тесто и плодова наслада ще зарадва всички у дома
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
За плънката можете да използвате и други горски плодове или костилкови плодове като череши - те се съчетават чудесно като вкус с домашно приготвения марципанов крем.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
450 гпшенично брашно
300 гкраве масло
150 гзахар
1 бр.жълтъци
За плодовия пълнеж
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
600 гборовинки
1 с.л.захар
2 с.л.ром
За крема
150 гбадеми (смлени)
35 гзахар
60 гкраве масло (меко)
1 бр.яйца
0,5 ч.л.есенция бадем
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

За тестото

В купа смесете брашното, маслото, захарта и жълтъка с помощта на миксер до гладко тесто. Увийте го в стреч фолио и го охладете в хладилник за поне 30 минути.

Разточете половината от тестото върху леко набрашнена повърхност до кръг (ø 26 см) и го постелете във форма за тарт. Отрежете излишните ръбове с нож и ги добавете към останалата половина от тестото.

2

За плодовия пълнеж

Задушете боровинките, ваниловия екстракт, захарта и рома в тенджера на среден огън за около 8 минути. Оставете сместа да изстине.

3

За крема

Разбийте с миксер бадемите, захарта, маслото, яйцето и бадемовия екстракт за прибл. 3 минути до образуването на крем. Загрейте предварително фурната на 180 °C.

4

Сглобяване на пая

Намажете основата на тарта с крема от марципан и отгоре изсипете равномерно боровинковия пълнеж. Разточете останалото тесто върху леко набрашнена повърхност и го нарежете на 14 еднакво дебели ленти.

Сплетете всяка двойка ленти на 7 плитки. Наредете ги плътно една до друга върху плънката. Намажете ги с жълтък и изпечете тарта на 3-я рафт на фурната за около 40 минути.

Съвет за рецептата

  • За плънката можете да използвате и други горски плодове или костилкови плодове като череши - те се съчетават чудесно като вкус с домашно приготвения марципанов крем.