“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бадемови сладки и шоколадови звездички

Бадеми, шоколад и масло е равно на сладки, топящи се в устата

about 100 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бадемови сладки и шоколадови звездички

Маслено тесто:

300 г пшеничено брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
80 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 с.л. прясно мляко
150 г масло

За бадемовите сладки:

1 с.л. прясно мляко
50 г бадеми (нарязани)

За шоколадовите звезди:

2 с.л. какао Dr.Oetker
2 с.л. прясно мляко

Украса:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
1 пак. четири украси за сладкиши Dr.Oetker
1 пак. захарни звезди Dr. Oetker

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две.

2

За бадемовите сладки

От едната половина на тестото оформете няколко рула с диаметър 2 см. Намажете ги с мляко и оваляйте в нарязани бадеми. Оставете за 30 мин. в хладилник, увити в домакинско фолио.

След това нарежете рулото на филийки с 1 см дебелина и ги подредете върху хартия за печене. Печете 12 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.

3

Шоколадови звезди

От едната половина на тестото оформете няколко рула с диаметър 2 см. Другата половина тесто омесете с какаото и млякото. Върху набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 1/2 см дебелина и изрежете с форма за сладки звезда с диаметър около 4 см. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете звездичките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

4

Украса

Пригответе глазурата според указанията на опаковката. Напълнете половината глазура в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и украсете шоколадовите звездички. В останалата глазура топнете всяка бадемова сладка до половината. Украсете със захарни звезди. Оставете глазурата да се втвърди.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация