“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бадемова торта със зехтин и портокал

По гръцки

12 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бадемова торта със зехтин и портокал

За блата:

форма за печене с ринг (Ø 26 cm)
3 бр. яйца
150 г захар
120 мл зехтин Екстра Върджин
60 мл бадемово мляко
1 с.л. Есенция бадем Dr.Oetker 38 мл
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
60 мл прясно изцеден портокалов сок
250 г брашно
5 г бакпулвер Dr.Oetker
1 щипка сол
40 г бадеми
0,5 чаши бадемово брашно

За крема:

700 мл прясно мляко
130 г захар
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
175 г сирене крема

За украса:

10 г захаросани портокалови кори (или настъргани портокалови кори)
10 с.л. бадеми (филирани)

preparation

Приготвяне

1

За блата

Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Смесете зехтина, млякото и сока от портокал в чаша. Смесете брашното и смлените бадеми с бакпулвера и солта в друг съд.
Започнете да прибавяте продуктите към разбитите яйца, като ги редувате и като разбърквате с телена бъркалка. Накрая разбъркайте в тестото настърганата цитрусова кора и филираните бадеми. 

Изсипете в намазана с масло и посипана с брашно кръгла форма за торта с ринг (диаметър 26 см). Изпечете в загрята до 180°С фурна за около 20-25 мин, като проверите за готовност с дървена клечица. 

Извадете сладкиша от формата и оставете да изстине. 

2

За крема

Пригответе крема по указанията на опаковката, но със 700 мл мляко и 130 г захар. Добавете го към разбитото крем сирене и разбъркайте добре. Накрая добавете и портокаловите корички и разбъркайте.

3

Сглобяване

Поставете изстиналия блат в ринг за торта и сипете отгоре крема. Украсете с настъргани портокалови корички и филирани бадеми. 
 
Охладете тортата за поне 4 часа, най-добре цяла нощ, преди да я нарежете.