“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ароматни коледни венчета

Рецепта от блог Тортичка

35 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ароматни коледни венчета

Продукти:

140 г пшеничено брашно
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 г пудра захар
0,5 ампула есенция ром Dr.Oetker
150 г масло (студено на кубчета)
4 пак. ванилена захар Dr.Oetker
4 пак. захар с канела Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Смесете брашното, пудрата захар и пудинга, добавете есенцията и накрая маслото. Започнете да претривате сместа с помощта на пръстите си. Претривайте, докато тестото започне да се събира в топка.

Щом се оформи топка тесто, увийте я в прозрачно фолио и я приберете в хладилника за около 40 мин. След това извадете тестото, омесете го леко, разточете го на кора с дебелина 6 -7 мм върху набрашнен плот и изрежете кръгчета.

2

В центъра на всяко кръгче изрежете по още едно по-малко кръгче, за да се образуват венчета. С вилица направете шарки по венчетата.

3

Поставете ги в тава с хартия за печене и печете в загрята на 190 градуса фурна до леко порозовяване. Още топли оваляйте във ванилена захар и захар с канела.

4

За още идеи може да посетите блог Тортичка

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация