Боядисването на яйцата е любима традиция на всяко семейство. Събирането около масата, смехът, цветната бъркотия, но понякога този ден се свързва и с малко разочарования. И на нас ни се е случвало да започнем с голям ентусиазъм, но въпреки усилията и старанието, които полагаме, да не сме доволни от крайните резултати. Сигурни сме, че и при вас е ставало така. И тъй като има много митове и легенди около правилното боядисване на яйца, решихме да съберем в тази статия най-важните съвети и насоки, които ще ви помогнат тази година (а и занапред) да боядисате перфектни яйца, за които да ви завиждат всички.
За Класическите бои e въпрос на вкус. Ако яйцата са бели, цветовете ще се получат по светли. Докато ако са кафяви, ефектът ще е по-плътен и тъмен цвят.
Ако решите да боядисате яйцата с Класически бои за яйца на Dr. Oetker, то към разтворената боя трябва да добавите и оцет с киселинност 9%. Качеството и процентът киселинност на оцета са много важни за фиксирането и яркостта на цветовете. Ако киселинността му е по-ниска от 9%, трябва да увеличете количеството оцет, което добавяте към горещата вода.
Може да закупите боите за яйца от:
Чрез нашия дистрибутор зареждаме и много търговски обекти, които не са част от търговски вериги. Повече информация може да получите от националния ни дистрибутор за страната на телефон 0889 10 10 62 (Велизар Петков).