Flag
Блог
5 храни, които повишават енергията в тялото ви

Често с идването на есента и започването на работа енергията ни рязко пада. Започват да ни преследват слухове за вируси, а ние се чудим как и какво да направим, за да отговорим на динамиката на ежедневието и цялата тази въртележка от задачи, които ни предстои да свършим. Ето и нашите апетитни съвети с кои суперхрани* да се заредите, за да повишите енергията в тялото си.

Овесена кашa

Picture -

Сложните въглехидрати в овесената каша означават, че тя е бавно изгарящ източник на енергия. Овесените ядки също така повишават производството на серотонин, който може да ни помогне да се справим със стреса и да подобрим функциите на обучението и паметта. Може да добавите към тях малко банани, кленов сироп или каквото обичате да хапвате сутрин, за да ви е по-вкусно.

Ягоди

Ягодите и другите горски плодове са богати на антиоксиданти и витамини, особено на витамин С.

Банани

Една от най-добрите храни за енергия, нарязана на парченца върху овесена каша или изядена в движение. Те са пълни със сложни въглехидрати, витамин В6, калий и дори протеини.

Кисело мляко

Въглехидратите в киселото мляко са основно под формата на прости захари, като лактоза и галактоза. Когато се разградят, тези захари могат да осигурят готова за използване енергия. Гръцкото кисело мляко е особено добър избор. Добавете пресни плодове и малко местен мед или кленов сироп. Киселото мляко върви още по-добре и с една порция мюсли Vitalis.

Семена от чиа

Picture -

Думата „чиа“ означава сила. Тя има 3 пъти повече антиоксиданти от боровинките, 3 пъти повече желязо от спанака и 5 пъти повече калции от млякото. А, да! И 15 пъти повече магнезии от броколите.

Канела

Picture -

Канелата поддържа стабилни нивата на кръвната захар, поради което помага и за стабилизиране на енергийните ви нива. Една чаена лъжичка канела съдържа толкова антиоксиданти, колкото половин чаша боровинки - една от най-богатите на антиоксиданти храни. Разклатете малко в киселото си мляко или добавете щипка в кафето си.

Шоколад

Шоколадът с високо съдържание на какао е богат на антиоксиданти и може да има огромни ползи за здравето, когато се консумира в умерени количества

Това са храните, които могат да ви помогнат да повишите енергията си и да се чувствате малко по-витални. Ако смятате, че ще ви бъде сложно да включите всички тези суперхрани в менюто си, то не забравяйте, че може да ги откриете в овесена закуска и една порция мюсли Vitalis. С тях бързо, лесно и полезно може да закусите сутрин или похапнете вкусно следобед. А докато вие ги опитвате и се наслаждавате на прилива на енергия, ние ще продължим да мислим с какви нови видове да ви зарадваме. 

*Суперхрани - маркетингов термин за храни с високо съдържание на витамини, минерали и анитоксиданти