Пригответе крема за бисквитена торта по указанията на опаковката, но само с 800 мл мляко. Оставете леко да изстине. В отделна голяма купа разбъркайте с дървена лъжица крем сиренето. Добавяте порции от крема и бъркайте с шпатула, докато сместа се изглади, преди да добавите нова порция крем.
Натрошете бисквитите или ги смелете в кухненски робот. Смесете с разтопеното масло, докато заприличат на мокър пясък.
Сглобяване на чийзкейкчетата: за да не се смесят слоевете, подреждайте всички бурканчета едновременно. Поставете на дъното на всяко слой бисквитени трохи и притиснете с чукалото от хаванче или друг подходящ инструмент. След това внимателно сипете с лъжица слой крем. Изчакайте 2-3 мин да стегне и добавете нов слой бисквитени трохи. Притиснете много внимателно, за да не нарушите долния слой крем. Сипете втори слой крем с лъжица и изчайкайте отново 2-3 мин.
Приберете в хладилник за няколко часа. Преди поднасяне завършете с 1-2 с.л. сладко от боровинки и декорирайте със стръкче мента или босилек.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти