Сложете водата с маслото да заврят в тенджера. Свалете от огъня и изсипете наведнъж предварително смесените брашно и Густин в горещата течност. Разбъркайте енергично с дървена лъжица, за да не се получат топчета. След като се оформи гладка топка тесто, върнете го на котлона и го "парете" около 1 мин при постоянно разбъркване. Свалете тестото от котлона и го поставете в купа. Изчакайте да се охлади и разбъркайте яйцата едно по едно с миксер (с куки за тесто) на най-висока степен. Добавете следващото яйце, едва когато тестото напълно е поело предишното. Разбъркайте последното яйце, докато тестото заблести и започне да се стича от лъжицата, без да се разкъсва. Добавете щипката бакпулвер и разбъркайте за кратко. Напълнете тестото в шприц и оформете около 12 ленти с дължина 8 см върху тава, покрита с хартия за печене. Печете около 20 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух. Не отваряйте фурната през първите 15 минути, в противен случай еклерчетата ще спаднат. След като се изпекат, извадете ги и направете малък отвор, през който по-късно да напълните крема. Оставете еклерчетата да изстинат върху метална скара.
Пригответе пудинга според указанието на опаковката, но с 400 мл мляко. Оставете го да се охлади, покрит с домакинско фолио. Накрая разбъркайте сметаната в охладения пудинг. Поставете го в шприц и напълнете охладените еклери. Пригответе глазурата според указанията на опаковката и намажете еклерите. Украсете със захарни звезди, перли и сърчица. Съхранявайте еклерите на хладно.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене