Включете фурната да загрява на 170 С и си пригответе голяма правоъгълна тава като покриете дъното с хартия за печене
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците със захарите до меки връхчета. Отделно разбийте жълтъците. Внимателно прибавяйте жълтъците към разбитите белтъци.
Пресейте брашното. След това го добавете на части към яйчената смес, бъркайки внимателно с шпатула, за да не спадне обема.
Изсипете сместа в предварително подготвената тава и изпечете за около 18-20 минути без вентилатор. След като е изпечен, прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно преди да използвате.
Смесете съдържанието на пакетчето баварски крем със захарта и малко мляко. Разбъркайте добре до еднородна смес. Останалото мляко сложете да заври със сладкарската сметана. След като заври, добавете пудинговата смес и варете 3 минути при непрекъснато бъркане, за да не загори по дъното. Варете крема на средна степен на котлона
Когато блатът е напълно изстинал, използвайки чаша или метален резец, изрежете малки кръгчета с големината на чашите, които ще използвате за сервиране. Изрежете необходимия брой мини блатове. В една средно голяма чашка се събират 2 до 3 блата. Измийте добре ягодите и ги нарежете на дребни парчетца.
Подредете по следния начин в чашките: Блат, няколко супени лъжици крем, ягоди, сладко от ягоди и отново блат, крем, ягоди и сладко... и така, докато някой от продуктите не свърши. Декорирайте с листенца свежа мента.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти