Пресейте брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две.
От едната половина на тестото оформете няколко рула с диаметър 2 см. Намажете ги с мляко и оваляйте в нарязани бадеми. Оставете за 30 мин. в хладилник, увити в домакинско фолио.
След това нарежете рулото на филийки с 1 см дебелина и ги подредете върху хартия за печене. Печете 12 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.
От едната половина на тестото оформете няколко рула с диаметър 2 см. Другата половина тесто омесете с какаото и млякото. Върху набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 1/2 см дебелина и изрежете с форма за сладки звезда с диаметър около 4 см. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете звездичките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.
Пригответе глазурата според указанията на опаковката. Напълнете половината глазура в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и украсете шоколадовите звездички. В останалата глазура топнете всяка бадемова сладка до половината. Украсете със захарни звезди. Оставете глазурата да се втвърди.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене