Flag
Блог
Пестене на енергия при печене на пица и сладкиши: трябва ли да загрявате предварително фурната?

„Как и къде мога да спестя енергия?“ - това е въпрос, който мнозина си задават във времена на повишаващи се цени на енергията и все по нарастващо желание на хората да живеят по-зелено и с мисъл за природата. Отоплението е намалено, електрическите уреди не се включват повече от необходимото, но когато разглеждате инструкциите за приготвяне от печива или замразена пица на Dr. Oetker, възниква друг въпрос: „Трябва ли да загреете предварително фурната?“. Е, в тази статия ви даваме отговора и разкриваме дали всъщност може да пестите енергия и средства, докато приготвяте едни от любимите си печива, торти, десерти или пици.

Спестяването на енергия при печене на сладкиши - възможно ли е?

Ако използвате нашите смеси за печене или решите да изпробвате някоя от вкусните рецептите в сайта ни, то не е задължително предварителното да загрявате фурната. Това може да доведе до малки разлики във вида и консистенцията на крайния продукт като тестото да е малко по-компактно, по-леко или да има малки издутини. Ако перфектният външен вид на вашия десерт или печиво не е задължителен, то може да спестите значително количество енергия, като пропуснете времето за нагряване. Това ще удължи малко времето ви за печене и ще се наложи да проверявате по-често дали десертът ви е готов. За целта може да използвате дървена клечка, която да забодете в печивото. Ако тестото не залепне по нея, то сладкишът е перфектно изпечен и готов за хапване

Възможно ли да е да изпечете перфектната пица без предварително загряване за фурната?

Ако става въпрос за нашите пици Ristorante и Feliciana, то отговорът е “да”. Но трябва да имате предвид, че в този случай процесът на печене ще е малко по-дълъг - между една и десет минути, в зависимост от пицата. Така ще спестите време, защото процесът на предварително загряване на фурната е по-дълъг, а спестеното време за печене означава и спестена енергия. Важно е в този случай да проверявате пицата по-често. Как да разберете дали е перфектно изпечена? Щом краищата ѝ покафенеят и сиренето се разтопи, значи пицата е готова за консумация. 

Защо все пак препоръчваме предварително загряване на фурната?

Независимо дали е замразена пица, смес за печене или някоя от рецептите за печене, създадени от тестовата кухня на Dr. Oetker (тези, които ще откриете на опаковките на нашите продукти), препоръчваме предварително да загреете фурната до необходимата температура. Защо? Гарантираме винаги перфектни резултати при печене при условие, че се следват инструкциите за приготвяне. Тестваме многократно всяка една рецепта в различни фурни и в различни режими на печене, за да открием кой е най-правилният вариант за приготвяне. И да ви гарантираме успех.

Заключение: Спестяването на енергия е възможно

Дали една пица, смес за печене или рецепта ще бъдат приготвени с или без предварително загряване, разбира се, всеки сам решава. Ако не се притеснявате от дребни отклонения и сте готови да поглеждате по-често във фурната, то може да се откажете от предварителното загряване и да спестите енергия. Разбира се, ако искате да постигнете перфектни резултати, то ви препоръчваме да следвате инструкциите, които ще откриете на гърба на кутиите на нашите замразени пици и смеси за печене. Не се плашете, ако решите все пак да не го правите. Да, разлики във вкуса и външния вид може и да има, но те ще са незначителни.


Последвайте Dr. Oetker