Маслено тесто с извара

Основните съставки и начин на приготвяне на маслено тесто

По своята консистенция масленото тесто с извара много наподобява тесто с мая, но е много по-лесно и бързо за приготвяне, тъй като не е необходимо време за втасване. По желание може да го разточите, оформите, да завиете плънка в него или да го поставите върху нея.
Основната рецепта се състои от брашно, бакпулвер, извара, олио, захар, мляко и/или яйце. Поради състава си тестото с извара може да се използва за различни печива – както пикантни, така и сладки (запеканки, тарти, пайове, плодови пити и други).
1

Загрейте предварително фурната

Винаги загрявайте фурната предварително. Моля, спазвайте указанието за употреба на Вашата фурна.
2

Пригответе формата или тавата за печене

С мек маргарин или масло намажете добре и равномерно формата или тавата за печене. Не използвайте олио, защото то ще се стече по ръба на формата. При дребни печива вместо да намазвате цялата тавата, може да използвате хартия за печене.
3

Смесете и пресейте брашното и бакпулвера

Пресяването на брашното ще направи печивото по-меко, а бакпулверът ще се разпредели равномерно. Ако използвате пълнозърнестото брашно с по-едрата структурата просто го смесете добре с бакпулвера.
4

Приготовление на тестото

В купа към пресятото брашното с бакпулвера добавете в зависимост от рецептата захар, ванилена захар, сол, извара, мляко, олио и/или едно яйце (за да проверите годността на яйцето, чукнете го първо в отделен съд) и разбъркайте сместа с миксер с куки за тесто първо на ниска степен, след това на най-висока до получаването на гладко тесто (Не месете твърде дълго, защото тестото ще почне да лепне!).
Тъй като олиото при приготовлението на този тип тесто е от голямо значение, то не бива да се заменя от твърда мазнина. Всяко трапезно олио, което няма вкус, може да се използва, напр. слънчогледово, царевично, соево олио, зехтин.
Поръсете леко с брашно тестото, извадете го от купата, върху набрашнена повърхност го оформете като руло и оформете според рецептата.
5

Печене на тестото с извара

След като тестото се изпече според указанията в рецептата, отделете печивото от формата/тавата и го оставете да изстине върху метална скара.
6

Съхранение

Печевото от маслено тесто с извара е най-вкусно, когато се консумира свежо изпечено. Въпреки това може да се замрази. При размразяване тестото се оставя на стайна температура, без да се отстранява опаковката му.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: