Flag

Омбре тирамису чийзкейк

10 - 12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
С този преливащ от нюанси тортен ефект и разкошни вкусове вашата модна кулинарна звезда ще грее още по-ярко
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
250 гзахар
8 бр.яйца
250 гбрашно (за сладкиши)
1 щипкасол
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1,5 ч.л.еспресо (смляно)
2 ч.л.какао премиум Dr.Oetker
За чийзкейк пудинга
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
80 гзахар
500 млпрясно мляко
200 гсирене крема
За кафе сиропа
100 млеспресо
50 гзахар
2 с.л.ликьори (Марсала)
За маскарпоне крема
500 гмаскарпоне
120 гпудра захар
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1,5 ч.л.кафе (смляно)
30 гмлечен шоколад (разтопен и охладен)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

За блата

В купа счупете яйцата, добавете солта и захарта и разбийте с миксер за около 10-12 минути, докато сместа стане бледожълта, гъста и пухкава. Добавете ваниловата есенция и брашното и смесете добре. Разделете тестото на 3 равни части по около 300 г.

Към едната част добавете смляното кафе и разбъркайте. Към другата прибавете какаото, а третата оставете чиста. Изсипете тестото в 3 форми с диаметър 20 сантиметра и падащо дъно, покрити с хартия за печене и намаслени, и печете 30 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна. Извадете от фурната и охладете върху решетка.

2

За чийзкейк пудинга

В касерола изсипете съдържанието на пакета пудинг, добавете захарта и налейте млякото. Разбъркайте добре и сложете на котлона. След като заври, намалете температурата и варете 3 минути, докато се сгъсти. Прехвърлете в тавичка, покрийте с фолио за свежо съхранение и охладете напълно. Към чийзкейк пудинга добавете крема сиренето и разбъркайте добре с миксер.

3

За кафе сиропа

За кафе сиропа в касерола смесете еспресото и захарта, кипнете на котлона и варете 4-5 минути до получаването на сироп. Прехвърлете в купичка и охладете. Към охладения кафе сироп добавете марсала и разбъркайте. 

4

Сглобяване на тортата

Поставете блата с какао в чиния или плато за сервиране и намажете обилно с кафе сиропа. Покрийте с 200 г чийзкейк пудинг. Покрийте с блата с кафе и отново напоете с кафе сироп. Отгоре на равен пласт сложете 200 г чийзкейк пудинг и покрийте с ваниловия блат.

Останалия чийзкейк пудинг нанесете отгоре и отстрани на тортата и приберете за около 2 часа в хладилник.

Към сиренето маскарпоне добавете пудрата захар и ваниловата есенция и разбийте добре. В 2 купички отделете по 100 г от маскарпоне крема и към едната прибавете смляното кафе, а към другата шоколада. Останалия крем оставете бял и прехвърлете кремовете в пошове.

В долния край на тортата нанесете крема с шоколад, в средата крема с кафе и накрая белия крем. Загладете с шпатула, за да получите омбре ефект.

С останалия бял крем украсете тортата отгоре и приберете в хладилник за 1-2 часа, за да стегне. Преди сервиране, поръсете тортата с какао премиум на Dr. Oetker.