Flag

Новогодишна торта "Конфети"

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блатовете
350 гбрашно
400 гзахар
50 гкакао Dr.Oetker
250 млпрясно мляко
250 млолио
250 млвода вряла
3 бр.яйца
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
10 пак.захарни конфети Dr.Oetker
За крема
1 лпрясно мляко
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
100 гкраве масло
130 гзахар
Допълнително
20 пак.захарни конфети Dr.Oetker
30 гсметана (бита)
1 пак.цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
Picture - цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1

Започваме като приготвяме блатовете. В купа смесваме сухите съставки, като отделяме настрани само 50 грама брашно и 50 г какао.
Останалото брашно смесваме със содата, бакпулвера и валентната захар.

2

В друга купа разбиваме яйцата и захарта на крем, прибавяйки прясното мляко и олиото.
Започваме да прибавяме сухата смес, като започне ли да се сгъстява, прибавяме и от врялата вода и така интегрираме и от двете докато получим хомогенна смес. Разделяме я на две равни части( аз използвам везна, за да е точно) , като към едната прибавяме заделеното брашно, а към другата - какаото. така получаваме две смес и за бловете - бяла и шоколадова. Може да овкусите бялата и с някакъв аромат - портокалови корички или друго.
Намазваме с олио  форма за торта с диаметър 24 см и слагаме на дъното кръг хартия за печене.
Загряваме и фурната на 160 градуса  с обдухване.

3

Започваме първо с белите блатове, като към бялата смес прибавяме около 2-3 пакетчета от захарните конфети и разбъркваме. Не го правим веднага, тъй като смета е още топла и може да разгради цвета на конфетите.

4

Изсипваме половината смес във формата за торта и поръсваме отгоре отново с малко конфети.
Тупваме леко формата в масата, за да може да се изравни и пъхваме във фурната да се запече за около 20 минути. След като блатът е готов, го обръщаме върху решетка и го оставяме да се охлади.Повтаряме същото с  втората част от белия блат, както и с още два шоколадови блата от другата смес, към която също прибавяме конфети вътре и поръсвайки отгоре.

5

Оставяме блатовете да се охладят напълно, а през това време приготвяме крема, както е описано на опаковката.
Когато кремът е готов, прибавяме към него маслото, за да го обогатим и да стане още по-плътен. Оставяме кремът да изстине леко, като покриваме плътно отгоре със стреч фолио, за да не хваща коричка.
През това време изрязваме в центъра на два от блатовете ( един бял и един черен) дупка с размерите на 4-5 см отвор ( може и повече)

6

Сглобяване на тортата

Във формата за торта, слагаме един бял блат, а отгоре малко от крема. Отгоре слагаме шоколадовия блат с дупката. Намазваме крем отгоре ( почти до дупката) и слагаме следващия бял блат с дупка. Във вече образувалото се кладенче изсипваме няколко пакетчета захрани конфети, които ще изпаднат при разрязването на тортата.

7

От изрязаните кръгчета, правим съвсем тънко похлупаче и го слагаме отгоре, така че конфетите да не се допират много до крема, за не ги намокрят и разградят. След като завършим и този блат, намазваме хубаво с крема и завършваме с последния блат. Измазваме хубаво тортата с останалия ни крем и я прибираме в хладилника да стегне за няколко часа или за една вечер най-добре.

8

На следващия ден , извеждаме тортата от формата и измазваме с бита сметана, украсявайки като часовник със захарните шрифотве и още конфети.


За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft