Flag

Малинов конфитюр с бананов аромат

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Малини и банани в конфитюр и филийка с масло - чудна закуска
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 гмалини
350 гбанани
50 млром (бял)
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Приготвяне

Претеглете 600 г замразени малини, оставете ги да се размразят и не ги отцеждайте от сока. Обелете бананите, нарежете ги на кубчета и претеглете 350 г.


Смесете малините, бананите, рома и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.