Flag

Лимонови сладки

40 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Ароматни сладки с лимоново сорбе
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
100 гкраве масло
225 гбрашно
50 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
3 гсол (щипка)
150 глимоново сорбе
Украса
75 гзахар
3 с.л.лимонов сок
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1

Маслено тесто

В купа смесете всички продукти със само 100 г лимоново желе и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на руло дълго 40 см и сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.


Нарежете всяко руло на 40 равни части и оформете всяко резенче на топка. Наредете топчетата в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. С помощта на дървена лъжица оформете дупка в средата на всяко топче. Ако лъжицата се лепи по тестото я потопете в брашно.


Напълнете в полиетиленово пликче сорбето от лимон. Отрежете едното ъгълче и напълнете до сладките.


Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около10- 12 мин.


Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

2

Украса

Разбийте захарта с лимоновия сок. С помощта на чаена лъжичка декорирайте сладките.