Flag

Домашни чуроси

25 кифлички (/сладки)
Леснa
40
Хрупкави пръчици, поръсени с пудра захар, канела и шоколад, които биха се усладили и на най-капризните гастрономи
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
225 млвода
20 гкраве масло (или маргарин)
125 гпшенично брашно
1 бр.яйца
0,25 пак.бакпулвер Dr.Oetker
Допълнително
about 200 - 300 млолио
1 малкопудра захар
1 малкоканела
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker

Подготовка

Налейте водата в малка тенджера заедно с маслото (маргарина) и оставете да заври, като разбърквате. Свалете тенджерата от котлона. Изсипете брашното наведнъж във водата с маслото и бъркайте хубаво до получаване на гъсто тесто с дървена лъжица. Оставете леко да се охлади. Прибавете яйцето и разбъркайте добре с миксер и куки за тесто, за да поеме от сместа.

Поставете тестото в шприц (пош). Загрейте олиото до 175°C в дълбока тенджера и шприцовайте формички с помощта на звездовиден накрайник директно в мазнината.

Изпържете чуросите от двете страни до златисто кафяво. Отцедете ги върху кухненска хартия. Поднесете топли, поръсени обилно с пудра захар, канела и шоколадова глазура по желание.