Flag

Бутер звездички със сьомга

about 8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Бутер банички със сьомга, кашкавал, сметана и подправки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 с.л.вода
3 с.л.прясно мляко
50 гкашкавал (настърган)
1 пак.многолистно тесто (бутер)
Плънка
200 гсьомга (филе от сьомга)
1 бр.моркови
1 бр.лук (праз)
1 бр.целина (1 малка глава целина)
1 бр.лук (1 червен лук)
20 гкраве масло
100 млбульон (зеленчуков)
200 гсметана (течна готварска сметана)
2 ч.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
about 5 гсол
about 5 гпипер (прясно смлян черен пипер )
1 бр.лимон (настърганa кора от един лимон)
about 10 гкопър (2 с.л. накълцан копър)
about 10 гмагданоз (2 с.л. накълцан магданоз)
1

Приготвяне

Размразете многолистното тесто според указанието на опаковката и изрежете 16-20 бр. големи звезди (Ø 13 cm). От вътрешността на ½ от тях изрежете по-малки звездички (Ø 8 cm). В застлана с хартия за печене тава наредете целите звезди, навлажнете ги с вода и притиснете леко върху тях „рамката” от останалите, накрая наредете в тавата и малките звездички. Намажете всички форми с мляко и ги поръсете с кашкавал. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C на горещ въздух за около 22 мин. След изпичане изтеглете звездичките заедно с хартията за печене върху метална скара.

2

Плънка

Измийте филето от сьомга под течаща вода, оставете да се отцеди и нарежете на кубчета около 2 x 2 cm. Почистете, измийте и подсушете морковите, целината и праза и ги нарежете на тънки филийки. Обелете и нарежете на кубчета и лука. Загрейте маслото в тенджера, задушете в него лука и зеленчуците, залейте получената смес с бульона и оставете да поври за кратко. Объркайте сметаната с Густина, добавете ги към сместа и я оставете да поври, докато се сгъсти. Накрая добавете сьомгата и оставете да ври около 5 мин. на слаб огън до готовност. Подправете получената плънка със сол, черен пипер, лимонена кора, магданоз и копър. Разпределете плънката в получените звездички/кошнички от бутертесто, сложете за капаче малките звезди и сервирайте.