Ягодова шарлота с кисело мляко

Класически летен сладкиш - ягоди, сметана и пандишпан

about 15 парчета (/парченца)

Difficult 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ягодова шарлота с кисело мляко

Пандишпаново тесто:

3 бр. яйца
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
50 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
20 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker

Пълнеж:

150 г конфитюр
250 г ягоди
1 пак. желатин Dr.Oetker
150 г кисело мляко
50 г захар
350 г сметана (студена сладкарска )

За намазване:

100 г конфитюр кайсия
3 с.л. вода

preparation

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата на пяна с миксер на висока степен за около минута. Смесете захарта с ванилена захар. Продължете да разбивате като добавяте постепенно захарта. Разбивайте още две минути. Пресейте брашното с бакпулвера и смесете с Густина. Разбъркайте до хомогенна смес на ниска степен. брашното и разбийте в сместа на ниска степен. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята фурната на 200°C горен и долен нагревател или при 180°C на горещ въздухза около 8 мин.

След изпичане отделете с помощта на нож краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху почистен кухненски плот. Оставете да изстине заедно с хартията за печене. След охлаждането внимателно отлепете хартията и блата от повърхността. Отстранете останалата коричка. Откъм късата страна отрежете правоъгълник с широчина 11 см и оставете за основа на сладкиша.

2

Пълнеж

Прецедете ягодовия конфитюр и намажете с него повърхността на блата. Навийте на руло откъм дългата страна.Нарежете го на 17 равни филийки с широчина 1½см.Застелете продълговата форма за кекс с прозрачно домакинско фолио. Поставете основата на сладкиша. Поставете по 5 филийки от рулото на дългите страни на формата и по една филийка по късата.

Измийте, почистете и нарежете ягодите на кубчета. Накиснете желатина за 5 мин в малко вода, докато набъбне, след което го загрейте и разтворете на водна баня, докато се разтвори. Смесете киселото мляко със захарта. Разбийте сметаната на твърд сняг. Към разтворения желатин добавете две супени лъжици от киселото мляко и след това разбъркайте в останалото мляко. След като започне да желира, я разбъркайте в разбитата сметана. Накрая добавете ягодите. Напълнете крема във формата върху сладкиша и загладете. Покрийте повърхността му с останалите филийки и ги притиснете леко. Оставете сладкиша в хладилник за два часа.

След като шарлотата се втвърди, с помощта на фолиото я извадете от формата и поставете върху тортена чиния, като внимателно отстраните фолиото. Смесете кайсиевия конфитюр с 3 с.л. вода и внимателно намажете повърхността на сладкиша с четка.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: