Залейте овесената закуска с горещо мляко и оставете да набъбне. В купа разбъркайте останалите съставки и добавете и овесените ядки. Изсипете и загладете сместа в кръгла форма за торта (с диаметър 20 см), покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна за 20-25 минути. Обърнете готовия блат върху решетка да се охлади.
Обелете, почистете и настържете ябълките. Добавете останалите съставки, разбъркайте и покрийте със свежо фолио. Оставете в хладилника да се охлади.
Смелете орехите на едро. Разбъркайте захарта в цеденото кисело, докато се разтопи. Фиксирайте охладения блат върху поднос. Стегнете с ринга от формата за печене.
Добавете отгоре настърганите ябълки, заедно с отделения сок, загладете и притиснете плътно с лъжицa. Залейте с млечния крем и заравнете.
Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника за поне 4 часа, или за през нощта.
Преди да поднесете, поръсете със смлените орехи и след това с какаото.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Десерти с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebook. null
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене
Печене
Печене
Печене
Печене
Приготвяне:60 Средно ниво на сложност16 парчета (/парченца)