Тази прекрасна на вкус ябълкова торта е лек десерт, богат на фибри. Приготвена с пълнозърнесто брашно, овесени ядки, орехи, кафява захар и цедено кисело мляко, тя ще събере есенния вкус на сезонните ябълки.
за рецептата Ябълкова торта с овесени ядки
200 мл | прясно мляко |
160 г | брашно пълнозърнесто |
2 бр. | яйца |
50 г | кафява захар |
50 г | орехи (леко запечени) |
0,5 ч.л. | сода бикарбонат Dr.Oetker |
1 пак. | захар с канела Dr.Oetker |
2 пак. | Овесена закуска с ябълки и канела Vitalis Dr. Oetker |
4 бр. | ябълки |
2 с.л. | лимонов сок |
50 г | кафява захар |
1 ч.л. | канела |
600 г | кисело мляко (цедено) |
50 г | кафява захар |
30 г | орехи (леко запечени) |
25 г | какао Dr.Oetker |
Залейте овесената закуска с горещо мляко и оставете да набъбне. В купа разбъркайте останалите съставки и добавете и овесените ядки. Изсипете и загладете сместа в кръгла форма за торта (с диаметър 20 см), покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна за 20-25 минути. Обърнете готовия блат върху решетка да се охлади.
Обелете, почистете и настържете ябълките. Добавете останалите съставки, разбъркайте и покрийте със свежо фолио. Оставете в хладилника да се охлади.
Смелете орехите на едро. Разбъркайте захарта в цеденото кисело, докато се разтопи. Фиксирайте охладения блат върху поднос. Стегнете с ринга от формата за печене.
Добавете отгоре настърганите ябълки, заедно с отделения сок, загладете и притиснете плътно с лъжицa. Залейте с млечния крем и заравнете.
Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника за поне 4 часа, или за през нощта.
Преди да поднесете, поръсете със смлените орехи и след това с какаото.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Десерти с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebook. null
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: