Flag

Ябълкова торта с овесени ядки

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Лека торта с овесени ядки, покрита с крем от цедено кисело мляко
Тази прекрасна на вкус ябълкова торта е лек десерт, богат на фибри. Приготвена с пълнозърнесто брашно, овесени ядки, орехи, кафява захар и цедено кисело мляко, тя ще събере есенния вкус на сезонните ябълки.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
200 млпрясно мляко
160 гбрашно пълнозърнесто
2 бр.яйца
50 гкафява захар
50 горехи (леко запечени)
0,5 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
2 пак.Овесена закуска с ябълки и канела Vitalis Dr. Oetker
За плънката
4 бр.ябълки
2 с.л.лимонов сок
50 гкафява захар
1 ч.л.канела
За глазурата
600 гкисело мляко (цедено)
50 гкафява захар
30 горехи (леко запечени)
25 гкакао Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - Овесена закуска с ябълки и канела Vitalis Dr. Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Блат

Залейте овесената закуска с горещо мляко и оставете да набъбне. В купа разбъркайте останалите съставки и добавете и овесените ядки. Изсипете и загладете сместа в кръгла форма за торта (с диаметър 20 см), покрита с хартия за печене. 

Печете в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна за 20-25 минути. Обърнете готовия блат върху решетка да се охлади.


Плънка

Обелете, почистете и настържете ябълките. Добавете останалите съставки, разбъркайте и покрийте със свежо фолио. Оставете в хладилника да се охлади. 

2

Сглобяване

Смелете орехите на едро. Разбъркайте захарта в цеденото кисело, докато се разтопи. Фиксирайте охладения блат върху поднос. Стегнете с ринга от формата за печене.

Добавете отгоре настърганите ябълки, заедно с отделения сок, загладете и притиснете плътно с лъжицa. Залейте с млечния крем и заравнете. 

3

Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника за поне 4 часа, или за през нощта.


Сервиране

Преди да поднесете, поръсете със смлените орехи и след това с какаото.


Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Десерти с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebooknull