“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълкова торта с мляко с ориз

Различна, но много вкусна

about 16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкова торта с мляко с ориз

Тесто:

75 г тъмен шоколад
250 г масло
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
5 бр. яйца
175 г пшеничено брашно
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1,5 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

450 г ябълки (около 3 броя)
500 мл прясно мляко
about 3 г сол (щипка)
50 г захар
1 бр. лимони (сок)
75 г ориз
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
400 г сметана (студена сладкарска)
about 3 г канела (щипка)

Украса:

about 100 г сметана (студена сладкарска)
50 г тъмен шоколад
1 бр. ябълки
1 с.л. плодов сок (лимонов)
about 3 г маточина (щипка)

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте маслото на крем с миксер и при непрекъснато бъркане постепенно добавете захарта, настърганата лимонова кора и солта. В сместа разбъркайте едно по едно яйцата, всяко по 30 сек. на висока степен, добавете брашното и бакпулвера и накрая предварително разтопения на водна баня тъмен шоколад. Разстелете равномерно сместа в покрита с хартия за печене кръгла или правоъгълна тава / форма за торта и печете около 18 мин. в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател около 180°C или на горещ въздух 160°C. След като блатът е опечен, го извадете и оставете върху метална скара да изстине. Разрежете го на две и поставете долния блат в съответно правоъгълната или кръгла форма.

2

Пълнеж

Обелете ябълките, нарежете ги на филийки, задушете ги за кратко и ги оставете да изстинат. Поставете млякото, солта, захарта и настърганата кора от лимон да заврят. Добавете ориза при постоянно бъркане и варете на слаб огън до готовност около 30 мин. Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне и го разбъркайте до разтваряне в горещото мляко с ориз.Като изстине, добавете канелата, предварително разбитата сметана и парченцата ябълки. Разстелете половината смес върху приготвения блат, поставете другия и останалата част от ориза. Оставете тортата за 2-3 ч в хладилник.

3

Украса

Отделете внимателно формата и намажете тортата отстрани с разбитата сметана. Измийте ябълката, нарежете я на филийки и ги поръсете с лимовия сок, за да не покафенеят. Разтопете на водна баня шоколада и с помощта на шприц или полиетиленова торбичка с отрязано ъгълче ги декорирайте. Украсете тортата с шоколадови ябълки и маточината.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация