Ябълкова торта с мляко с ориз

Различна, но много вкусна

about 16 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкова торта с мляко с ориз

Тесто:

75 г тъмен шоколад
250 г краве масло
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
5 бр. яйца
175 г пшенично брашно
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1,5 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

450 г ябълки (около 3 броя)
500 мл прясно мляко
about 3 г сол (щипка)
50 г захар
1 бр. лимони (сок)
75 г ориз
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
400 г сметана (студена сладкарска)
about 3 г канела (щипка)

Украса:

about 100 г сметана (студена сладкарска)
50 г тъмен шоколад
1 бр. ябълки
1 с.л. плодов сок (лимонов)
about 3 г маточина (щипка)

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте маслото на крем с миксер и при непрекъснато бъркане постепенно добавете захарта, настърганата лимонова кора и солта. В сместа разбъркайте едно по едно яйцата, всяко по 30 сек. на висока степен, добавете брашното и бакпулвера и накрая предварително разтопения на водна баня тъмен шоколад. Разстелете равномерно сместа в покрита с хартия за печене кръгла или правоъгълна тава / форма за торта и печете около 18 мин. в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател около 180°C или на горещ въздух 160°C. След като блатът е опечен, го извадете и оставете върху метална скара да изстине. Разрежете го на две и поставете долния блат в съответно правоъгълната или кръгла форма.

2

Пълнеж

Обелете ябълките, нарежете ги на филийки, задушете ги за кратко и ги оставете да изстинат. Поставете млякото, солта, захарта и настърганата кора от лимон да заврят. Добавете ориза при постоянно бъркане и варете на слаб огън до готовност около 30 мин. Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне и го разбъркайте до разтваряне в горещото мляко с ориз.Като изстине, добавете канелата, предварително разбитата сметана и парченцата ябълки. Разстелете половината смес върху приготвения блат, поставете другия и останалата част от ориза. Оставете тортата за 2-3 ч в хладилник.

3

Украса

Отделете внимателно формата и намажете тортата отстрани с разбитата сметана. Измийте ябълката, нарежете я на филийки и ги поръсете с лимовия сок, за да не покафенеят. Разтопете на водна баня шоколада и с помощта на шприц или полиетиленова торбичка с отрязано ъгълче ги декорирайте. Украсете тортата с шоколадови ябълки и маточината.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: