Великденски кейк

Сочен кейк със светло тесто, тъмен великденски заек по средата и шоколадови яйца за разкош

about 10 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Великденски кейк

За тъмното тесто:

65 г масло (меко)
65 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйца (размер М)
75 г брашно (тип 405)
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
10 г какао премиум Dr.Oetker
2 с.л. прясно мляко
1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker

За светлото тесто:

100 г масло (меко)
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. яйца (размер М)
150 г брашно (тип 405)
1,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
75 мл прясно мляко (3.5% масленост)

За декорацията:

3 с.л. прясно изцеден портокалов сок
about 150 г Глазура тъмен шоколад
1 с.л. олио
1 пак. захарни конфети Dr.Oetker
1 пак. захарни перли Dr.Oetker
10 г захарни пръчици

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Загрейте предварително фурната. Намаслете и набрашнете формата за печене.

recipe.preparation.top.bottom.heat about 180 °C

recipe.preparation.hot.air about 160 °C

2

Приготвяне на тъмното тесто

Разбийте маслото в купа с миксер (бъркалка) до гладкост. Постепенно добавете захарта и ванилената захар, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Разбъркайте яйцето за около ½ минути на най-висока скорост. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и разбърквайте последователно с млякото на средна скорост. Накрая прибавете натрошената шоколадова глазура. Изсипете тестото във формата и го загладете. Поставете формата върху решетката във фурната и изпечете.

Groove/Height: в средата

Време за печене: about 30 Minutes

Оставете кейка във формата за 10 минути, след което го извадете и го оставете върху решетка да изстине напълно.

3

Приготвяне на великденския заек

Почистете изстиналата форма и отново я намаслете и набрашнете. Загрейте отново фурната.

recipe.preparation.top.bottom.heat about 180 °C

recipe.preparation.hot.air about 160 °C

4

Нарежете шоколадовия блат на филийки с ширина около 1 см. Поставете двете крайни части в купа. Изрежете малки зайчета (около 5 см) или други великденски мотиви от филийките. Поставете и остатъците от тортата в купата. Наредете зайчетата и ги поставете в центъра на формата, като оставите около 1 см свободно пространство откъм всеки къс край.

5

Приготвяне на светлото тесто

Разбийте маслото в купа с миксера (бъркалки) до гладкост. Постепенно добавете захарта и ванилената захар, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Разбъркайте всяко яйце за около половин минута на най-висока скорост. Смесете брашното с бакпулвера и разбърквайте последователно с млякото на средна скорост. Внимателно изсипете тестото във формата за хляб, за да не се разместят зайчетата. Поставете формата върху решетката във фурната и изпечете.

Groove/Height: в средата

Време за печене: about 35 Minutes

Оставете сладкиша във формата за 10 минути. След това го извадете и го оставете да изстине върху решетка.

6

Декориране

Натрошете останалата част от изпечената тъмна смес в купа. Добавете портокаловия сок и разбъркайте с миксера първо на ниска, след това на средна скорост до получаване на сочна, влажна смес. Оформете около 16 яйца с еднакъв размер. Разтопете глазурата тъмнен шоколад с олиото на водна баня на слаб огън. Намажете яйцата и кейка с шоколадовата смес и поръсете със захарните поръски. Оставете да стегне върху хартия за печене, а след това декорирайте и с шоколадовите яйца. 

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: