за рецептата Великденски кейк
65 г | масло (меко) |
65 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
1 бр. | яйца (размер М) |
75 г | брашно (тип 405) |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
10 г | какао премиум Dr.Oetker |
2 с.л. | прясно мляко |
1 пак. | глазура шоколад Dr.Oetker |
100 г | масло (меко) |
100 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
2 бр. | яйца (размер М) |
150 г | брашно (тип 405) |
1,5 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
75 мл | прясно мляко (3.5% масленост) |
3 с.л. | прясно изцеден портокалов сок |
about 150 г | Глазура тъмен шоколад |
1 с.л. | олио |
1 пак. | захарни конфети Dr.Oetker |
1 пак. | захарни перли Dr.Oetker |
10 г | захарни пръчици |
Загрейте предварително фурната. Намаслете и набрашнете формата за печене.
recipe.preparation.top.bottom.heat about 180 °C
recipe.preparation.hot.air about 160 °C
Разбийте маслото в купа с миксер (бъркалка) до гладкост. Постепенно добавете захарта и ванилената захар, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Разбъркайте яйцето за около ½ минути на най-висока скорост. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и разбърквайте последователно с млякото на средна скорост. Накрая прибавете натрошената шоколадова глазура. Изсипете тестото във формата и го загладете. Поставете формата върху решетката във фурната и изпечете.
Groove/Height: в средата
Време за печене: about 30 Minutes
Оставете кейка във формата за 10 минути, след което го извадете и го оставете върху решетка да изстине напълно.
Почистете изстиналата форма и отново я намаслете и набрашнете. Загрейте отново фурната.
recipe.preparation.top.bottom.heat about 180 °C
recipe.preparation.hot.air about 160 °C
Нарежете шоколадовия блат на филийки с ширина около 1 см. Поставете двете крайни части в купа. Изрежете малки зайчета (около 5 см) или други великденски мотиви от филийките. Поставете и остатъците от тортата в купата. Наредете зайчетата и ги поставете в центъра на формата, като оставите около 1 см свободно пространство откъм всеки къс край.
Разбийте маслото в купа с миксера (бъркалки) до гладкост. Постепенно добавете захарта и ванилената захар, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Разбъркайте всяко яйце за около половин минута на най-висока скорост. Смесете брашното с бакпулвера и разбърквайте последователно с млякото на средна скорост. Внимателно изсипете тестото във формата за хляб, за да не се разместят зайчетата. Поставете формата върху решетката във фурната и изпечете.
Groove/Height: в средата
Време за печене: about 35 Minutes
Оставете сладкиша във формата за 10 минути. След това го извадете и го оставете да изстине върху решетка.
Натрошете останалата част от изпечената тъмна смес в купа. Добавете портокаловия сок и разбъркайте с миксера първо на ниска, след това на средна скорост до получаване на сочна, влажна смес. Оформете около 16 яйца с еднакъв размер. Разтопете глазурата тъмнен шоколад с олиото на водна баня на слаб огън. Намажете яйцата и кейка с шоколадовата смес и поръсете със захарните поръски. Оставете да стегне върху хартия за печене, а след това декорирайте и с шоколадовите яйца.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: