“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ванилово мохито

Рецепта за разхлаждаща и вкусна, лятна напитка

about 5 - 10 порции (/дози)

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ванилово мохито

Продукти:

10 бр. лайм (необелени)
about 30 г мента (3 връзки)
200 г кафява захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
about 250 мл ром (бял)
1,5 л. лимонада (смес от изстискан лимон, вода (газирана) и захар)
1,5 л. вино (пенливо бяло вино, сухo вино)
500 г лед

preparation

Приготвяне

1

Измийте лайма с гореща вода, подсушете и нарежете на кубчета в купа за пунш. Измийте ментата, оставете няколко стръка за декорация. Накъсайте листенцата поставете в купата. Разбъркайте захарта и бурбонската ванилова захар и добавете в купата. С преса за пюриране или дървена лъжица притискайте сместа в купата, докато лайма и ментата пуснат сока си. Добавете рома и оставете да се охлади за около 2ч.

Сервирайте охладената напитка като долейте домашната лимонада, бялото вино с кубчета лед. Украсете със стрък мента.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация