Flag

Ванилови рохлички на Ирина Тенчева

30 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Десертните изненади с полъх на ванилия винаги са добре дошли
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
130 гбрашно
100 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker (1 1/2 пакетчета)
70 гпудра захар
80 глешници (може и шам фъстък)
150 гкраве масло (на стайна температура)
2 бр.жълтъци
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За овалване
120 гпудра захар
3 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Смесете добре всички сухи съставки, като ядките трябва да са фино смлени. Разбийте хубаво жълтъците и маслото и ги добавете към сместа със сухите продукти. Омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и оставете за една нощ в хладилник (или за поне 5-6 часа).

Разделете тестото на 3-4 парчета и оформете всяко като "салам". Нарежете кръгчета с дебелина около половин сантиметър и ги направете "на гъсеница". Завийте пръчиците като месечинки във формата на буквата "С".

2

Подредете рохличките в тава, застлана с хартия за печене, с разстояние помежду им. Печете на 170 °C градуса с вентилатор, докато сладките порозовеят (трябват им около 10-12 мин).

Докато са още горещи, ги пренесете в купата с ванилената и пудрата захар, оваляйте ги добре и след като изстинат, можете да ги съхранявате в метални кутии за период от две седмици.