“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ванилови рохлички на Ирина Тенчева

Десертните изненади с полъх на ванилия винаги са добре дошли

30 сладки (/бисквитки)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ванилови рохлички на Ирина Тенчева

Продукти:

130 г брашно
100 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker (1 1/2 пакетчета)
70 г пудра захар
80 г лешници (може и шам фъстък)
150 г краве масло (на стайна температура)
2 бр. жълтъци
1 с.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

За овалване:

120 г пудра захар
3 пак. ванилена захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Смесете добре всички сухи съставки, като ядките трябва да са фино смлени. Разбийте хубаво жълтъците и маслото и ги добавете към сместа със сухите продукти. Омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и оставете за една нощ в хладилник (или за поне 5-6 часа).

Разделете тестото на 3-4 парчета и оформете всяко като "салам". Нарежете кръгчета с дебелина около половин сантиметър и ги направете "на гъсеница". Завийте пръчиците като месечинки във формата на буквата "С".

2

Подредете рохличките в тава, застлана с хартия за печене, с разстояние помежду им. Печете на 170 °C градуса с вентилатор, докато сладките порозовеят (трябват им около 10-12 мин).

Докато са още горещи, ги пренесете в купата с ванилената и пудрата захар, оваляйте ги добре и след като изстинат, можете да ги съхранявате в метални кутии за период от две седмици.