Flag

Туршия от чушки Халапеньо

5 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Тази бърза рецепта с чушки Халапеньо ще впечатли всеки любител на пикантния вкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
15 - 20 бр.чушки (Халапеньо)
5 бр.чесън (скилидки)
5 ч.л.пипер (микс цветен)
5 бр.дафинов лист
За маринатата
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
150 гзахар
300 млоцет (ябълков от 6% или 9%)
1,75 лвода
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Нарежете чушките на тънки колелца. Напълнете чистите буркани с тях, след това добавете разрязана на две скилидка чесън, пипер, и дафинов лист. По същия начин напълнете и останалите буркани.
 

2

В тенджера изсипете съдържанието на пакета Пикант Фикс сладко-кисела и прибавете захарта, оцета и водата. Кипнете и варете 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Налейте маринатата в подходяща кана и напълнете бурканите с нея.

Затворете ги добре, обърнете ги с капачките надолу и оставете за 10 минути. След като са запечатани, обърнете ги пак в нормална позиция и съхранявайте на хладно и сухо място.