за рецептата Торта с бисквитени трохи
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
800 мл | прясно мляко |
300 г | бисквити (какаови) |
2 ч.л. | какао премиум Dr.Oetker |
150 г | краве масло |
6 с.л. | прясно мляко |
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;} Смелете бисквитите, какаото в блендер и разбъркайте и маслото при тях равномерно.
Върху поднос за торти поставете ринг за торти (ø18 см) и прилепете ацетатно фолио по стените. Изсипете 1/3 от бисквитената смес, напоете с 2 с.л. прясно мляко и притеснете да се образува блат. Приберете оформения блат в хладилника.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;} Сварете половината от крема според описанието на опаковката, но с 400 мл прясно мляко и разпределете върху блата. Оставете отново в хладилника за 10-15 минути.
След това разпределете още 1/3 от трохите върху крема, напоете с 2 с.л. прясно мляко и притиснете. Върнете в хладилника.
Пригответе останалия крем с останалите 400 мл прясно мляко и още топъл го изсипете върху втория блат. Приберете в хладилниха за 10-15 минути. Накрая изсипете останалите трохи, загладете с прясно мляко и притиснете. Оставете тортата да стегне за няколко часа.
Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио и нарежете тортата с много остър нож, предварително потопен във вряла вода и подсушен. Тортата можете да декорирате с пресни плодове и шоколадови парченца по ваш вкус.
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: