Торта с бисквитени трохи

И допълнение от Специален пудинг за бисквитена торта Ванилия - за всички онези специални поводи, които подслаждат живота ни

8 парчета (/парченца)

Medium 45 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта с бисквитени трохи

Продукти:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
800 мл прясно мляко
300 г бисквити (какаови)
2 ч.л. какао премиум Dr.Oetker
150 г краве масло
6 с.л. прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

Смелете бисквитите и какото в блендер и ги поставете в голяма купа. Прибавете към тях разтопеното масло. Разбъркайте, докато маслото се разпредели равномерно.

Поставете ринг за торти с диаметър 18 см директно върху поднос за сервиране. По стените на формата прилепете ацетатно фолио. Изсипете 1/3 от бисквитената смес във формата и я изравнете, така че да се образува блат. Намокрете блата с 2 супени лъжици прясно мляко и притиснете леко сместа с лъжица. Приберете така оформения блат в хладилника, докато приготвите крема.

2

Сварете половината от крема според описанието на опакоката, но с 400 мл прясно мляко. Готовият крем изсипете върху блата и приберете тортата в хладилника за 10-15 минути.

След това разпределете втората 1/3  от трохите върху крема и заравнете. Намокрете с 2 супени лъжици прясно мляко и притиснете внимателно. Приберете в хадилника. Пригответе другата половина от крема отново с 400 мл прясно мляко и го изсипете върху блата от бисквитени трохи. Приберете в хладилниха за 10-15 минути.

Накрая изсипете останалите трохи и отново заравнете. Намокрете ги с прясното мляко и притиснете. Приберете тората за няклоко часа в хладилника.

3

Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио и нарежете тортата с много остър нож, предварително потопен във вряла вода и подсушен. Тортата можете да декорирате с пресни плодове или с шоколадови парченца по ваш вкус.

4

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: