“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Торта ” Коледна приказка”

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

about 16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта ” Коледна приказка”

Блат:

4 бр. яйца
4 с.л. захар
2 с.л. пшеничено брашно
2 с.л. какао Dr.Oetker

Желе:

200 г вишни (замразени)
200 г захар
200 мл вода
1 пак. желатин Dr.Oetker

Захарен сироп:

200 г захар
200 мл вода
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker

Крем 1:

1 пак. Крем Оле страчатела
400 мл прясно мляко

Крем 2:

1 бр. крем за сладкиши шоколад Dr.Oetker
250 мл прясно мляко
2 - 3 с.л. пудра захар

Украса:

preparation

Приготвяне

1

Блат

Започваме с направата на блата. Отделяме жълтъци от белтъци и разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг. След това прибавяме един по един жълтъците. След това спираме миксера и пресявайки бавно и внимателно интегрираме брашното и какаото в блата, като разбъркваме с бавни и въртеливи движения, така че да запазим въздушността на сместа. Изсипваме във форма за торта с размери 24 см, застлана с хартия за печене на дъното. Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 25-30 минути. Не отваряме фурната преди 20-тата минута от печенето и охлаждаме блата постепенно, на открехната врата, за да не спадне.

2

Захарен сироп

Докато блатът с е пече, правим сиропа за сиропиране като слагаме водата и захарта да заврат на котлона. След като кипнат, намаляваме температурата и оставаме да къкри на тих огън 10 минути. След това махаме от огъня и прибавяме ромовата захар.

3

На съседния котлон, в касерола слагаме замразените вишни, захарта и водата, като водата зависи от количеството течност в самите плодове. Оставяме тази смес да заври, а след това махаме от огъня и прибавяме оставения предварително да набъбне желатин в студена вода. Разбъркваме в горещата смес, докато желатинът се разтвори.

Разпределяме вишните във форма за мъфини (или малки чашки) с дебелина на сместа около 1-2 см. Оставяме да стегне напълно.

След като блатът е готов и изстинал, разделяме на две части с помощта на дълг нож.

4

Сиропираме със захарния сироп и разпределяме от желираните вишни по целия блат.

5

Разбиваме едно пакетче крем Оле Страчатела на гъст крем и го изсипваме върху желето. Завършваме с втората част на блата и сиропираме отново. Прибираме тортата във фризера.

6

След като тортата стегне, изваждаме я от формата и я прехвърляме в по-голяма форма за торта, с размери 25 см. Изсипваме отгоре предварително разбития на мус шоколадов крем за сладкиши с шоколадов вкус така че да облее страните и повърхността равномерно. Прибираме отново в хладилника да стегне за още един –два часа. Завършваме украсата с бита сметана и останалата ни част от желето.

7

Съвет

За по-изявени пластове, може да сложите две пакетчета Страчатела за белия пласт, но е хубаво да използвате едно пакетче желатин за стабилизатор в случая.

8

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация