за рецептата Тиквена торта
420 г | пшенично брашно |
320 г | тиквено пюре |
220 мл | олио |
4 бр. | яйца |
260 г | кафява захар |
150 мл | айрян |
2 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
1 с.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
1 ч.л. | сода бикарбонат Dr.Oetker |
0,5 ч.л. | канела |
0,3 ч.л. | индийско орехче |
0,3 ч.л. | джинджифил |
0,25 ч.л. | карамфил |
1 пак. | Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад |
350 мл | прясно мляко |
70 г | кафява захар |
300 г | краве масло (меко) |
160 г | сметана (животинска) |
200 г | пудра захар |
4 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
200 г | захар |
85 г | краве масло |
120 мл | сметана |
0,5 ч.л. | сол (морска) |
200 г | плодове (боровинки, смокини, круши) |
5 бр. | звезден анасон |
2 - 3 малко | канела (пръчици) |
1 малко | розмарин |
Пригответе форма за печене с диаметър 20 см. Намажете леко формата отвътре с олио и покрийте дъното и стените с хартия за печене. Включете фурната да загрява на 180 градуса. В дълбока купа смесете брашното, подправките, бакпулвера и содата.
В отделна купа изсипете тиквеното пюре, яйцата, олиото, айрана, захарта и ванилията. Разбийте до хомогенна смес.
Прибавете сухите продукти и разбийте до еднородност. Разделете сместа на 3 равни части и изпечете три блата. Всеки блат трябва да се пече около 25-30 минути. Проверете за готовност с дървено шишче.
След изпичане оставете блатовете да изстинат върху решетка. След това ги увийте в свежо фолио, докато дойде време за сглобяване на тортата.
Пригответе пудинга, както е описано на опаковката, използвайки млякото и захарта. Преместете в купичка и покрийте плътно със свежо фолио. В идеално суха купа разбийте маслото до меки връхчета. Прибавете пудрата захар и отново разбийте.
При непрекъснато бъркане започнете да добавяте една по една супена лъжица от сметаната, докато не изразходите всичкото количество. След това изсипете вече изстиналия пудинг и ванилията към масления крем и разбийте отново. Разделете крема на 3 равни части.
В касерола карамелизирайте захарта. Свалете от огъня и започнете да прибавяте една по една супена лъжица от маслото при непрекъснато бъркане. Накрая изсипете сметаната и морската сол и разбъркайте отново с телена бъркалка. Оставете настрана соса да изстине и да се сгъсти.
За да сглобите тортата, блатовете, кремът и сосът трябва да са изстинали. Поставете първия блат върху картонена поставка за торта. Измажете с първата част от крема. Повторете с втория блат и втората част от крема.
Най-отгоре поставете третия блат и измажете цялата торта с останалото количество крем. Приберете в хладилник за 2 часа, за да стегне кремът.
Изсипете карамеления сос в бутилка за сос и декорирайте страните на тортата, като изстисквате по малко количество от соса в горната част на тортата, така че да се стече надолу. А ако нямате такава бутилка, може да използвате лъжица.
Декорирайте с плодове, нарязани пръчици канела, анасон, стръкчета розмарин и приберете в хладилник за една нощ.
Последвайте Елица Сърбева и нейния блог Cake and Pancake за още апетитни рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: