Flag

Сладкиш с компот от череши и ванилов пудинг

12 парчета (/парченца)
Леснa
60
Комбинацията от сочен плод и пухкав ванилов крем е прекрасна причина да приготвите този десерт още сега
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За крема
0,5 пак.желатин Dr.Oetker
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 гзахар
500 млпрясно мляко
200 млсметана (бита сладкарска и изстудена)
За блата
1 бурканакомпот (череши или вишни - 700 мл)
175 гкраве масло (или маргарин)
125 гзахар
1 бр.ванилена захар Dr.Oetker
1 щипкасол
4 бр.яйца
275 гбрашно (пшенично)
2,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 с.л.какао премиум Dr.Oetker
2 с.л.прясно мляко
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
1

Подготовка

Намазнете форма с подвижен ринг (28х18 cm). Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.

2

Приготвяне на крема

Разбъркайте желатина с 6 с.л. студена течност и го оставете да набъбне. Сварете пудинга със захарта и млякото според инструкциите на опаковката и добавете желатина.

Поставете пудинга в купа, покрийте го плътно със стреч фолио, за да не образува коричка, след което го оставете да изстине.

3

Приготвяне на блата

Изсипете маслото или маргарина (трябва да са меки) в купа и разбийте на най-високата скорост на миксера до гладкост. Постепенно добавете захарта, ванилената захар и солта и разбивате до получаване на сгъстена маса.

Разбийте всяко яйце за около ½ мин в сместа на най-високата степен. Смесете брашното с бакпулвера, прибавете какаото и млякото и разбийте до хомогенност за кратко с миксера на средна степен. Изсипете тестото в тавата и загладете. Надупчете го на няколко места с вилица.

Разстелете черешите (махнете предварително костилки) върху тестото и ги притиснете леко в тестото. Изпечете сладкиша за около 35 минути и след това оставете да се охлади (без да го вадите от формата) върху кухненска решетка.

По желание можете да го сиропирате с останалия сок от компота.

4

Приготвяне на крема

Разбийте сладкарската сметана с пудинга до кремообразна смес. Нанесете получения крем върху сладкиша и приберете в хладилника за поне 2 часа, за да стегне. Преди сервиране, остранете ринга от формата.