Flag

Шоколадово-сметанови курабийки

about 40 сладки (/бисквитки)
Леснa
20
Курабийки с шоколад като финал за всяко хапване
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
160 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
150 гзахар
3 капкиесенция ванилия Dr.Oetker
150 гкраве масло
2 бр.яйца
150 гшоколадови пръчици
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
1

Тесто

Смесете брашното, бакпулвера и пудинга в една купа. Добавете останалите съставки без шоколадовите парченца. Разбийте с миксер първоначално на ниска степен за малко, а след това на по-висока за 2 минути до получаване на еднородна смес. Към така полученото гладко тесто добавете шоколадовите парченца и разбъркайте отново. С помощта на 2 ч.л. загребете тесто с големината на орех и го разположете върху хартия за печене. Така разпределете цялото тесто на разстояние около 4 см едно от друго. По време на печене оформеното тесто ще се разстеле и ще се получат плоски курабийки.


Печете курабийките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 10 - 12 мин.


Издърпайте изпечените курабийки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.