Шоколадова бонбониера Валентинка

Хем торта, хем бонбониера

about 5 - 7 парчета (/парченца)

Difficult 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадова бонбониера Валентинка

Пандишпаново тесто:

3 бр. яйца
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
50 г бадеми (смлени)
50 г бадеми (счукани)

Амарето крем:

1 пак. желатин Dr.Oetker
600 г сметана (студена сладкарска)
50 г захар
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л. ликьори (амарето/бадемов ликьор)

Допънително:

about 5 бр. трюфели

preparation

Приготвяне

1

Пандишпановото тесто

Разбийте яйцата на крем с миксер на висока степен за 1 мин. Постепенно добавете захарта и ванилена захар като продължавате да разбивате още 2 минути. Пресейте брашното и бакпулвера в купа и ги добавете към сместа. Накрая добавете бадемите. Разпределете тестото в намаслена форма за печене „сърце” (Ø 24 см). Печете блата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 25 мин.След изпичане оставете „сърцето” да се охлади 10 мин. и го извадете от формата. След пълното му охлаждане го разрежете хоризонтално на две.

2

Сметанов амарето крем

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметаната със захарта и ванилената захар. Добавете амаретото на края. Напълнете 3 с.л. от крема в шприц. Поставете долния блат в тортена чиния и го намажете с 1/3 от получения крем. Притиснете горния блат върху към крема и намажете повърхността и страните на тортата със останалия крем. Оставете тортата за поне 1 час в хладилник.

3

Украса

Използвайте шприц и нарисувайте върху тортата сметанова решетка. В част от кутийките поставете малки трюфели. Съхранете тортата в хладилник.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: