“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадова бонбониера Валентинка

Хем торта, хем бонбониера

about 5 - 7 парчета (/парченца)

80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадова бонбониера Валентинка

Пандишпаново тесто:

3 бр. яйца
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
50 г бадеми (смлени)
50 г бадеми (счукани)

Амарето крем:

1 пак. желатин Dr.Oetker
600 г сметана (студена сладкарска)
50 г захар
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л. ликъор (амарето/бадемов ликьор)

Допънително:

about 5 бр. трюфели

preparation

Приготвяне

1

Пандишпановото тесто

Разбийте яйцата на крем с миксер на висока степен за 1 мин. Постепенно добавете захарта и ванилена захар като продължавате да разбивате още 2 минути. Пресейте брашното и бакпулвера в купа и ги добавете към сместа. Накрая добавете бадемите. Разпределете тестото в намаслена форма за печене „сърце” (Ø 24 см). Печете блата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 25 мин.След изпичане оставете „сърцето” да се охлади 10 мин. и го извадете от формата. След пълното му охлаждане го разрежете хоризонтално на две.

2

Сметанов амарето крем

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметаната със захарта и ванилената захар. Добавете амаретото на края. Напълнете 3 с.л. от крема в шприц. Поставете долния блат в тортена чиния и го намажете с 1/3 от получения крем. Притиснете горния блат върху към крема и намажете повърхността и страните на тортата със останалия крем. Оставете тортата за поне 1 час в хладилник.

3

Украса

Използвайте шприц и нарисувайте върху тортата сметанова решетка. В част от кутийките поставете малки трюфели. Съхранете тортата в хладилник.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация