Шоколадова бисквитена торта

Примамлива и вкусна рецепта за бисквитена торта с шоколад

8 парчета (/парченца)

Лесно 30 Minutes

Шоколадът е винаги на мода, без значение от сезона. А когато е основна съставка в бисквитена торта без необходимост от печене, удовлеворението от крайния резултат е гарантирано.

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадова бисквитена торта

Продукти:

тава (продълговата)
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
400 г бисквити (какаови)
750 мл прясно мляко
100 г захар
200 г тъмен шоколад (за готвене с поне 70% какао)
200 г шамфъстък (суров)

preparation

Приготвяне

1

Начин на приготвяне

Пригответе продълговата тава, като я покриете от вътрешната страна със свежо фолио. Нарежете шоколада на дребни парченца.

В касерола изсипете прясното мляко, съдържанието на пакетчето Специален пудинг за бисквитена торта и захарта, след което сложете сместа на котлона на умерен огън.

При излизане на пара започнете да бъркате непрекъснато, докато заври. След това варете още около 5 мин. За да не загори пудингът, не спирайте да разбърквате. 

Свалете касеролата от огъня и прибавете шоколада. Разбърквайте, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.

2

Изсипете 2-3 супени лъжици от пудинга във формата и разстелете с лъжица. Отгоре подредете ред бисквити. Отново добавете няколко супени лъжици от крема, колкото да покрият бисквитите. Заравнете и повторете, докато сместа не свърши.

3

Приберете в хладилник за една нощ. На сутринта извадете от хладилника и преместете във фризера за около час, докато тортата стегне достатъчно, че да я извадите от формата.
След като тортата е стегнала достатъчно и вече може да се извади, внимателно обърнете върху продълговата чиния. Отделете формата и премахнете фолиото.

4

Нарежете на дребно шамфъстъка и поръсете с него тортата. Съхранявайте в хладилник.

Тази рецепта споделя с нас Елица Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake. Последвайте я за още оригинални и вкусни десерти в Instagram.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: