Шарлота с нежен ванилов крем и ягоди

Това сладко изкушение с ванилов крем и пресни ягоди ще направи деня ви още по-вълшебен

16 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Без значение в коя страна е приготвена за първи път - във Франция или в Англия, торта Шарлота с много ванилов крем остава велика класика.

Съставки

Съставки

за рецептата  Шарлота с нежен ванилов крем и ягоди

Необходими продукти:

46 бр. бишкоти
400 мл сок за нопояване на бишкотите

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
120 г масло меко, на стайна температура
200 г сметана млечна за разбиване, 35% масленост
3 с.л. пудра захар
1 пак. желатин Dr.Oetker

За сладкото:

1 кг ягоди
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар

За пълнежа:

300 г сладко сладко
1 пак. желатин Dr.Oetker

За украса:

10 бр. ягоди нарязани на филийки
100 г бял шоколад за залепяне на бишкоти по стените на тортата

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на сладкото

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на малки парченца и претеглете 1 кг.
Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към ягодите. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

Свалете сладкото от котлона и отделете 300 г от него. Останалото веднага разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

2

За пълнежа

Накиснете желатина в няколко лъжици вода. След като набъбне, го разбъркайте в топлото сладко. Сладкото не трябва да е вряло, за да не се разгради желатинът. Желатинът се добавя за по-стегнато сладко, което да се добави в тортата. 

3

Приготвяне на крема

Пригответе Специалния пудинг за бисквитена торта според указанието на опаковката, но със 900 мл прясно мляко.

Докато кремът е още топъл (но не врял), прибавете към него желатина, накиснат и набъбнал предварително.

Покрийте повърхността на пудинга със стреч фолио за свежо съхранение и го оставете да изстине до стайна температура.

Когато кремът е изстинал, отделете 200 г от него за похапване. Останалият разбийте с миксер, той ще ви трябва за тортата.
Разбийте с миксер маслото, докато стане пухкаво и изсветлее леко. Започнете да прибавяте от крема лъжица по лъжица, като не преставате да разбивате през цялото време, до изчерпване на количеството.

В друга купа разбийте студената сметана с пудрата захар до много мек и ефирен крем, но не прекалявайте. Прибавете и сметаната към ваниловия крем, като разбиете отново с миксера.

4

Сглобяване

Използвайте ринг за оформяне на торти с диаметър 20 см, като го поставите директно върху удобна чиния за сервиране. По стените закрепете ацетатно фолио.

Напоете бишкотите в сока от ягоди и ги подредете по дъното на ринга.
Върху бишкотите изсипете част от крема и изравнете.

Следва сладкото от ягоди (ако сте го приготвили по-рано и вече е стегнало от желатина, затоплете го леко, за да можете да го изсипете в тортата, като разбира се, не бива да е горещо).  Заравнете го добре със сладкарска шпатула.

Отгоре подредете резенчетата пресни ягоди плътно по цялата повърхност. Приберете тортата във фризера за 10 мин.
 
След това отново подредете напоени бишкоти плътно една до друга и изсипете останалия крем. Изравнете повърхността и приберете тортата в хладилника за 4-6 ч.

След това време премахнете ринга за оформяне на торти и ацетатното фолио.

Подредете бишкоти по стените на тортата. Ако се затруднявате да ги закрепите, можете да разтопите бял шоколад и да ги залепите с него. Можете да натопите и върховете на бишкотите в разтопен бял и руби шоколад, за да станат розови и още по-вкусни.

Приберете тортата в хладилника за един час, докато стегне.

Преди да сервирате, нарежете пресни ягоди и гарнирайте тортата с тях по повърхността.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: