Рулца с рукола и рикота

Апетитни рулца със свежа рукола, рикота и моркови

18 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Рулца с рукола и рикота

тава (40 x 30 см):

Пандишпаново тесто:

125 г рукола
60 г заквасена сметана
3 бр. жълтъци
3 бр. белтъка
1 ч.л. сол
3 г черен пипер (прясно смлян)
10 г индийско орехче (прясно смелено)
60 г пшенично брашно
15 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

100 г моркови
250 г рикота
60 г заквасена сметана
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
0,5 с.л. мед
3 г сол
5 г черен пипер
about 2 с.л. оцет (ябълков)

preparation

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

Измийте руколата, отцедете и подсушете. Отделете няколко листа за украса. Нарежете на едро и смесете със заквасената сметана и жълтъците. Пасирайте цялата смес.

Разбийте белтъците с щипка сол на най-високата скорост до получаването на твърд сняг. Овкусете сметановото пюре с останалата сол, черния пипер и индийското орехче и добавете към него разбитите белтъци. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте и добавете към сместа като разбъркате внимателно. Разстелете получената смес върху плитка тава за печене, застлана с хартия за печене. Печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°С с горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.

След изпичане обърнете блата върху хартия за печене и оставете да се охлади, без да отлепяте хартията, с която сте пекли блата.

2

Пълнеж

Обелете морковите и ги настържете на едро. Смесете сиренето Рикота със заквасената сметана, Финес – аромат лимонови корички, меда. Овкусете със солта, пипера и оцета.

Отлепете хартията, с която пекохте блата. Намажете равномерно повърхността с получения пълнеж върху блата като оставите по 1 см в края ненамазан. Поръсете снастърганите моркови върху сметановия пълнеж и навийте блата на руло от дългата страна. Оставете рулото в хладилник минимум за 1 час (най-добре цяла нощ).

3

Украса

Нарежете рулото на филийки с ширина 2 см. и украсете с листенцата рукола.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: