Flag

ПОНИЧКИ ЗА СТОПЯВАНЕ НА ЛЕДА СЪС СЪСЕДИТЕ

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
80
Вкусни донъти с богат пудинг пълнеж и шоколадова глазура
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да приготвите поничките ден преди да ги напълните с пудинг. Може да замразявате приготвените понички без пълнеж.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Допълнително
50 - 100 млолио (за пържене)
Пълнеж
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
300 млсладкарска сметана
200 млпрясно мляко
150 гконфитюр малинов
За украса
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1 малкоМаршмелоу бонбони
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
Тесто
200 млпрясно мляко
60 гкраве масло
375 гбрашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
40 гзахар
1 малкосол
1 бр.яйца
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - захарни сърца Dr.Oetker
1

Подготовка

Затоплете млякото и разтопете в него маслото.

2

Тесто с мая

Смесете брашното и сухата мая в купа. Добавете останалите съставки и затопленото мляко с маслото. Разбъркайте с миксер първо на ниска, след това на висока степен с куки за тесто за 5 мин до получаване на гладко тесто. Оставете го покрито на топло да втаса, докато видимо си увеличи обема.

3

Замесете втасалото тесто върху набрашнена повърхност за кратко и разточете кора с дебелина 1 см. След това с помощта на форма за изрязване с диаметър 9 см оформете кръгчета, в средата на които отрежете още едни кръг с диаметър 4 см. Оставете получените пръстени още веднъж да втасат на топло, докато си увеличат обема.

4

Загрейте олиото за пържене до 175°C, така че около потопена в него дървена лъжица да се оформят балончета.

5

Изпържете поничките на части, като пускате да плуват в олиото и ги обърнете от двете страни. С помощта на решетъчна лъжица ги извадете от съда и оставете да се отцедят и охладят върху кухненска хартия.

6

Пълнеж

Срежете поничките хоризонтално на две. Пригответе оригиналния пудинг по указанието на опаковката, но с 300 мл сладкарска сметана и 200 мл прясно мляко. Изсипете пудинга в купа, покрийте с домакинско фолио за свежо съхранение и оставете да изстине напълно. Напълнете пудинга в здрава найлонова торбичка (или пош), срежете ъгълчето и шприцовайте върху поничките. Напълнете и конфитюра в найлонова торбичка, срежете ъгълчето му и шрицовайте върху пудинга. Поставете втората половина на поничката върху другата половина.

7

Украса

Потопете пакетчето глазура в гореща вода, изчакайте 5 мин. Намачкайте го, отрежете ъгълчето му и полейте поничките, като мажете повърхността им с четка. Украсете с Маршмелоу бонбоните и захарните украси.

Съвет за рецептата

  • Може да приготвите поничките ден преди да ги напълните с пудинг. Може да замразявате приготвените понички без пълнеж.