“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ПОНИЧКИ ЗА СТОПЯВАНЕ НА ЛЕДА СЪС СЪСЕДИТЕ

Вкусни донъти с богат пудинг пълнеж и шоколадова глазура

12 парчета (/парченца)

Medium 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ПОНИЧКИ ЗА СТОПЯВАНЕ НА ЛЕДА СЪС СЪСЕДИТЕ

Допълнително:

50 - 100 мл олио (за пържене)

Пълнеж:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
300 мл сладкарска сметана
200 мл прясно мляко
150 г конфитюр малинов

За украса:

1 пак. Глазура тъмен шоколад
1 малко Маршмелоу бонбони
1 пак. захарни сърца Dr.Oetker

Тесто:

200 мл прясно мляко
60 г краве масло
375 г брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
40 г захар
1 малко сол
1 бр. яйца

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Затоплете млякото и разтопете в него маслото.

2

Тесто с мая

Смесете брашното и сухата мая в купа. Добавете останалите съставки и затопленото мляко с маслото. Разбъркайте с миксер първо на ниска, след това на висока степен с куки за тесто за 5 мин до получаване на гладко тесто. Оставете го покрито на топло да втаса, докато видимо си увеличи обема.

3

Замесете втасалото тесто върху набрашнена повърхност за кратко и разточете кора с дебелина 1 см. След това с помощта на форма за изрязване с диаметър 9 см оформете кръгчета, в средата на които отрежете още едни кръг с диаметър 4 см. Оставете получените пръстени още веднъж да втасат на топло, докато си увеличат обема.

4

Загрейте олиото за пържене до 175°C, така че около потопена в него дървена лъжица да се оформят балончета.

5

Изпържете поничките на части, като пускате да плуват в олиото и ги обърнете от двете страни. С помощта на решетъчна лъжица ги извадете от съда и оставете да се отцедят и охладят върху кухненска хартия.

6

Пълнеж

Срежете поничките хоризонтално на две. Пригответе оригиналния пудинг по указанието на опаковката, но с 300 мл сладкарска сметана и 200 мл прясно мляко. Изсипете пудинга в купа, покрийте с домакинско фолио за свежо съхранение и оставете да изстине напълно. Напълнете пудинга в здрава найлонова торбичка (или пош), срежете ъгълчето и шприцовайте върху поничките. Напълнете и конфитюра в найлонова торбичка, срежете ъгълчето му и шрицовайте върху пудинга. Поставете втората половина на поничката върху другата половина.

7

Украса

Потопете пакетчето глазура в гореща вода, изчакайте 5 мин. Намачкайте го, отрежете ъгълчето му и полейте поничките, като мажете повърхността им с четка. Украсете с Маршмелоу бонбоните и захарните украси.