Flag

Пикантен плодов пай с чедър

20 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Сладкиш с ябълки, круши и сирене
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пълнеж
750 гябълки
750 гкруши
50 гкраве масло
1 чашиябълково пюре около 355 г
2 с.л.мащерка стрита
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
3 щипкасол
150 гсирене чедър
2 с.л.грис
2 с.л.грис
Тесто със суха мая за печене
150 млпрясно мляко
100 гкраве масло
100 гсирене чедър
500 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
1 ч.л.сол
2 бр.яйца
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1

Пълнеж

Обелете ябълките и крушите. Разрежете всеки плод на осем парчета, а след това на по-малки. Разтопете маслото и добавете плодовете в тенджерата за около 3 минути. Добавете ябълковото пюре, мащерката, лимоновите корички и солта. Оставете да се охлади. Добавете предварително настъргания, на по-едри парчета, чедър.

2

Тесто

Разтопете маслото в затоплено мляко. Настържете чедъра на по-едри парчета. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти без чедъра и разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто. Добавете чедъра и размесете тестото.


Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса, докато видимо увеличи обема си.

3

Разстелете тестото в предварително намазнена тава. Поръсете гриста и разпределете внимателно плънката. Отново покрийте и оставете на топло, докато втаса още веднъж.


Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.


След изпичане поставете сладкиша заедно с тавата върху метална скара и оставете да се охлади.