“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пицети с много вкус

Феерия от италиански вкусове – козе сирене, рукола, кедрови ядки

about 8 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пицети с много вкус

Тесто със суха мая за печене:

300 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
175 мл вода топла
2 с.л. олио

Пълнеж:

200 г кайсии (добре отцедени от компот)
150 г заквасена сметана
3 г сол
3 г черен пипер смлян
about 5 - 10 г розмарин
30 г кедрови ядки
150 г сирене козе
about 30 г рукола
about 2 с.л. мед течен

preparation

Приготвяне

1

Тесто с мая

Смесете брашното със сухата мая в купа и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Нарежете сушените кайсии на малки парченца. Смесете сметаната с подправките и я овкусете. В сух тиган с незалепващо покритие запечете кедровите ядки до златисто.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и го разделете на осем топки. Разточете всяка топка на кръгли питки с диаметър 12 см и ги наредете върху хартия за печене. Намажете питките със сметановата смес и поръсете с натрошено сирене и нарязаните кайсии. Оставете питките на топло място, докато видимо увеличат обема си за около 10 мин. След това печете в средата на предварително загрята фурна около 22 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете питките с хартията върху метална решетка да се охладят. Измийте и нарежете руколата. Разпределете руколата върху питките и поръсете с кедровите ядки. Накрая добавете малко мед отгоре и сервирайте.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация

 Продукт

Пица Шоколад

Пица Ristorante с три вида шоколад