Flag

Пай с банани и Крем Оле

8 - 10 парчета (/парченца)
Леснa
30
Много приятен лек летен десерт, който се приготвя бързо, а комбинацията от банани и шоколад - винаги е на десертна мода
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 бр.банани
150 гбисквити (обикновени или други)
125 гкраве масло (разтопено)
200 млсметана (течна и изстудена, с над 30% масленост)
1 с.л.пудра захар
1 пак.Крем Оле Банан с шоколад
400 млпрясно мляко
50 гмлечен шоколад (или тъмен)
Picture - Крем Оле Банан с шоколад
1

Смелете бисквитите на трохи с кухненски робот или ги разбийте с точилка в найлонов плик. Смесете ги с разтопеното масло и разбъркайте добре. Притиснете получената смес на дъното на форма за пай с диаметър 24 см.

Разбийте крема Оле с млякото според инструкциите на опаковката. Изсипете крема върху основата във формата. Разбийте студената сметана с пудрата захар, докато се сгъсти. Наредете нарязаните на колелца банани и ги покрийте със сметаната.

Охладете пая за поне 4 часа в хладилник, за да стегне добре. Преди сервиране, го поръсете с начупен/настърган шоколад.

2

Последвайте блога Dani's Cookings за още изкушаващи и разнообразни кулинарни рецепти.