“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ориенталски сладки

Крехки целувки с ядки

50 сладки (/бисквитки)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ориенталски сладки

Продукти:

150 г орехи
60 г шамфъстък
3 бр. белтъка
200 г пудра захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
50 г мед
4 капки есенция ванилия Dr.Oetker

За поръсване:

0,5 ч.л. кардамон
0,5 ч.л. канела на прах

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Смелете орехите и шамфъстъка и ги запечете на среден огън в тиган с незалепващо покритие без мазнина. Сложете студена вода да заври голяма тенджера, подходяща за водна баня.

2

Приготвяне

В купата, поставена във водна баня, разбийте с миксер белтъците, пудрата захар и ванилената захар първо на ниска скорост, а после на висока степен до получаването на лепкава смес (6 минути). След това извадете купата от водната баня. В получената смес разбъркайте меда, орехите и шамфъстъка и есeнцията. Напълнете сместа в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и използвайте като щприц и оформете дребни сладки върху застланата с хартия за печене тава и оставете сладките за два дни на стайна температура. Поръсете сладките с подправките.