Орехови пасти с пудинг Карамел

Приказна комбинация с аромат на орехи и нежен карамелен вкус, които ще се усладят и на най-капризните десертни любители

10 - 12 парчета (/парченца)

Лесно 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Орехови пасти с пудинг Карамел

Продукти:

220 г краве масло (меко)
200 г кафява захар
4 бр. яйца
220 г брашно
80 г орехи (смлени)
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
20 г галета

За крема:

1 пак. Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
65 г кафява захар
500 мл прясно мляко
175 г краве масло (студено)

За декориране:

100 г кафява захар
100 г орехи
2 с.л. вода

preparation

Приготвяне

1

Пресейте брашното и бакпулвера в купа и оставете настрана. В малка купичка счупете яйцата. В друг съд сложете маслото, захарта, галетата и разбийте до пухкава смес. Добавете ваниловата захар, смесете и прибавете яйцата на части. Към яйчената смес добавете сухите съставки и разбийте отново. Накрая сложете смлените орехови ядки и разбъркайте с шпатула, като оберете добре стените и дъното на купата.


2

Изсипете сместа в намаслена и покрита с хартия за печене тавичка с размери приблизително 20х25 см и печете 35 мин в предварително загрята до 180°C фурна. Охладете за 15 мин в тавата, а след това охладете до стайна температура върху решетка. В купичка изсипете карамеления пудинг на Dr. Oetker.

Добавете захарта, налейте малко от прясното мляко и разбийте добре. Останалото мляко налейте в касерола и затоплете на средно силен огън, но без да завира.


3

Изсипете разбития пудинг в топлото мляко и върнете съда на котлона. Гответе на средно силен огън около минута, докато пудингът се сгъсти. Свалете готовия пудинг от котлона и към него прибавете студеното масло, нарязано на кубчета. Разбъркайте добре, докато маслото се разтопи и изсипете в плитък съд. Покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и охладете на стайна температура.


4

Разрежете готовия блат на две, поставете едната половина в подходящ съд. Покрийте с половината карамелен пудинг, отгоре поставете втория блат и нанесете останалата половина от пудинга. Поръсете със смлени карамелизирани орехи и приберете в хладилник за поне 30 мин. Разрежете на малки пасти и сложете в подходяща чиния. Гарнирайте с цяла карамелизирана орехова ядка.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: