за рецептата Новогодишна торта "Конфети"
350 г | брашно |
400 г | захар |
50 г | какао Dr.Oetker |
250 мл | прясно мляко |
250 мл | олио |
250 мл | вода вряла |
3 бр. | яйца |
1 ч.л. | сода бикарбонат Dr.Oetker |
1 пак. | бакпулвер Dr.Oetker |
2 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
10 пак. | захарни конфети Dr.Oetker |
1 л | прясно мляко |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
100 г | краве масло |
130 г | захар |
20 пак. | захарни конфети Dr.Oetker |
30 г | сметана (бита) |
1 пак. | цветни захарни шрифтове Dr.Oetker |
Започваме като приготвяме блатовете. В купа смесваме сухите съставки, като отделяме настрани само 50 грама брашно и 50 г какао.
Останалото брашно смесваме със содата, бакпулвера и валентната захар.
В друга купа разбиваме яйцата и захарта на крем, прибавяйки прясното мляко и олиото.
Започваме да прибавяме сухата смес, като започне ли да се сгъстява, прибавяме и от врялата вода и така интегрираме и от двете докато получим хомогенна смес. Разделяме я на две равни части( аз използвам везна, за да е точно) , като към едната прибавяме заделеното брашно, а към другата - какаото. така получаваме две смес и за бловете - бяла и шоколадова. Може да овкусите бялата и с някакъв аромат - портокалови корички или друго.
Намазваме с олио форма за торта с диаметър 24 см и слагаме на дъното кръг хартия за печене.
Загряваме и фурната на 160 градуса с обдухване.
Започваме първо с белите блатове, като към бялата смес прибавяме около 2-3 пакетчета от захарните конфети и разбъркваме. Не го правим веднага, тъй като смета е още топла и може да разгради цвета на конфетите.
Изсипваме половината смес във формата за торта и поръсваме отгоре отново с малко конфети.
Тупваме леко формата в масата, за да може да се изравни и пъхваме във фурната да се запече за около 20 минути. След като блатът е готов, го обръщаме върху решетка и го оставяме да се охлади.Повтаряме същото с втората част от белия блат, както и с още два шоколадови блата от другата смес, към която също прибавяме конфети вътре и поръсвайки отгоре.
Оставяме блатовете да се охладят напълно, а през това време приготвяме крема, както е описано на опаковката.
Когато кремът е готов, прибавяме към него маслото, за да го обогатим и да стане още по-плътен. Оставяме кремът да изстине леко, като покриваме плътно отгоре със стреч фолио, за да не хваща коричка.
През това време изрязваме в центъра на два от блатовете ( един бял и един черен) дупка с размерите на 4-5 см отвор ( може и повече)
Във формата за торта, слагаме един бял блат, а отгоре малко от крема. Отгоре слагаме шоколадовия блат с дупката. Намазваме крем отгоре ( почти до дупката) и слагаме следващия бял блат с дупка. Във вече образувалото се кладенче изсипваме няколко пакетчета захрани конфети, които ще изпаднат при разрязването на тортата.
От изрязаните кръгчета, правим съвсем тънко похлупаче и го слагаме отгоре, така че конфетите да не се допират много до крема, за не ги намокрят и разградят. След като завършим и този блат, намазваме хубаво с крема и завършваме с последния блат. Измазваме хубаво тортата с останалия ни крем и я прибираме в хладилника да стегне за няколко часа или за една вечер най-добре.
На следващия ден , извеждаме тортата от формата и измазваме с бита сметана, украсявайки като часовник със захарните шрифотве и още конфети.
За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: