за рецептата Мини тортa сърцe
50 г | брашно |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
50 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
50 г | масло (меко) |
1 бр. | яйца |
2 с.л. | прясно мляко |
50 пак. | глазура шоколад Dr.Oetker |
25 г | марципан |
1 с.л. | пудра захар |
1 капки | Зелена хранителна боя (течна) |
1 малко | Червена хранителна боя (течна) |
1 малко | цветни захарни шрифтове Dr.Oetker |
Подгответе си форма за печене във формата на сърце (Ø 11 см). Покрийте дъното ѝ с хартия за печене и напръскайте ръба със спрей за печене или малко мазнина. Загрейте фурната.
recipe.preparation.top.bottom.heat 180 °C
recipe.preparation.hot.air 160 °C
Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко с миксер (бъркалки) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата, за да оформите гладко тесто. Поставете тестото във формата за печене. Поставете формата върху решетка във фурната.
Groove/Height: в средата
Време за печене: about 30 Minutes
Извадете блата и го поставете върху решетка, покрита с хартия за печене и оставете да изстине.
Освободете тортата от формата. Разтопете глазурата на водна баня според указанията на опаковката. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи напълно. Изсипете глазурата върху тортата, намажете и оставете да стегне.
За да приготвите две марципанови розички, омесете суровата марципанова смес с пудрата захар. Разделете марципана на три части - едната оцветете в зелено с хранителна боя, а останалите две части - в червено.
За да направите цветята, оформете червения марципан на руло, нарежете на 10 еднакви по големина парчета и оформете всяко парче на топка. За венчелистчетата разстелете топките между два листа кухненско фолио, за да оформите кръгли венчелистчета (фиг. 1), които изтъняват към краищата.
Навийте по едно венчелистчета за всяко цвете и поставете около него още 4 листенца.
Извийте върховете на венчелистчета навън и отрежете долния край на цветето, ако е твърде дълъг.
За направата на листата, разточете зеления марципан между два листа кухненско фолио. Изрежете ги във формата на листа с помощта на нож, като не забравяте да очертаете и линиите на листата. (фиг. 2)
Украсете тортата със захарните шрифтове (бял или по избор), цветята и листата.
Не разполагате с форма за печене сърце?
Mоже да приготвите тортата и в две форми - кръгла и квадратна. Диаметърът на кръглата торта трябва да е равен на страната на квадратната форма. Разпределете сместа между 2-те форми и ги изпечетепечете. Разполовете кръглата форма по средата и сложете двата полукръга на две от страните на квадрата, така че да се получи форма на сърце.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: