Flag

Мармалад от смокини с дъх на портокал

10 буркана ((200 мл))
Средно ниво на сложност
40
Смокини, подправени с екзотичен портокалов аромат
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
750 гсмокини
250 гпортокали
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Измийте, почистете, нарежете смокините на дребно и претеглете 750 г. Обелете и почистете ципата на портокалите, нарежете на кубчета и претеглете 250 г. Смесете плодовете в подходящ съд за варене.

2

Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.