“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Мармалад от смокини с дъх на портокал

Смокини, подправени с екзотичен портокалов аромат

10 буркана ((200 мл))

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Мармалад от смокини с дъх на портокал

Продукти:

750 г смокини
250 г портокали
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар

preparation

Приготвяне

1

Измийте, почистете, нарежете смокините на дребно и претеглете 750 г. Обелете и почистете ципата на портокалите и претеглете 250 г. Смесете плодовете в подходящ съд за варене.

2

Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.