“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Марципанови рулца по холандски

Празнични рулца с марципанов вкус

about 10 - 15 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанови рулца по холандски

За плънката:

25 г лешници (смлени)
4 капки есенция ром Dr.Oetker
1 с.л. вода
100 г суров марципан

Тесто:

175 г пшеничено брашно
0,5 пак. бакпулвер Dr.Oetker
50 г захар
0,5 бр. портокали (настъргана кора от половин портокал)
100 г масло
75 г сметана (заквасена)

За глазурата:

1 бр. яйца

preparation

Приготвяне

1

Плънка

Нарежете марципана на ситно, омесете го с останалите продукти за плънката в купа и разбийте с миксер до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност от полученото тесто оформете 6 рула с дебелина на молив и дължина 30 см.

2

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на квадрат с размери 30х30 см и го нарежете напречно на 6 ленти с широчина около 5 см.

Разбийте яйцето и намажете лентите. Поставете върху всяка лента по едно марципаново руло, навийте и притиснете леко. Нарежете рулото на парченца с дължина 5-6 см, подредете ги в застлана с хартия за печене тава и с четка ги намажете с останалото яйце. Печете около 15 мин в предварително загрята фурна на 180 °С на горен и долен нагревател или на 160 °С с горещ въздух. След изпичане извадете кифличките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация